Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

5 pontból álló akcióterv a hazai e-mobilitás térnyerésének felgyorsítására

Az egyesület azonnali lépéseket sürget.

Létrehozva:

|

1.Átrstrukturált sávos állami támogatási program: 15 millió Ft-ig 3,5 millió Ft, 15 és 20 millió Ft között 2 millió Ft támogatás. Magánszemélyeknek alanyi jogon (pályázat nélkül) 1db, jogi személyek pályázati úton max. 5db e-autót vásárolhatnak. Javasoljuk a használt tisztán elektromos autók támogatását.

2.Töltőinfrastruktúra fejlesztése: Otthoni töltőpont létesítésének támogatása, háztartásonként maximum  300ezer Ft, míg jogi személyek gyors és villámtöltő telepítésének támogatása, rendre 500ezer Ft és 2millió Ft erejéig.

3.Kiszámítható, tervezhető ösztönzői rendszer: A meglévők megtartása mellett javasoljuk a tisztán elektromos gépjárművek autópálya díjmentességének bevezetését. Az egyes ösztönzök kivezetése kiszámítható módon, előre tervezett idősíkon, több évre lebontva, jogszabályi rögzítéssel történne.

4.Univerzális e-autótöltő alkalmazás: Állami szerepvállalással egy olyan univerzális töltésindítási applikációt vagy fizikai kulcsot alkalmazó szolgáltató felállítása szükséges, melyen keresztül az összes szolgáltató e- autótöltője elindítható.

5.Tájékoztató kampányok indítása: Edukációs kampány sorozatok (tévhitek eloszlatása, jelenlegi és várható ösztönzők) elindítását javasoljuk, melyek megalapozott döntések elősegítését szolgálják az e-autó üzemeltetésére és vásárlására vonatkozóan.  További részleteket szervezetünk Facebook oldalán találhatnak. Marsi Norbert elnök

Advertisement

 

Kiadó: Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Ezeket olvassák