Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Ezzel a készlettel elektromos biciklivé alakíthatjuk kerékpárunkat

Az elektromos kerékpárok meglehetősen drágák, bizonyos termékekkel ugyanakkor egészen olcsón átalakíthatjuk meglévő modellünket.

Létrehozva:

|

Az Európai Unióban egyre többen döntenek a kerékpár használata mellett – ki spórolási, ki környezetvédelmi okokból. A biciklizésnek ugyanakkor megvan a nagy hátulütője: esetenként, például dimbes-dombos településeken, a tekerés kifejezetten fárasztóvá válhat. Ilyen helyzetekben egy elektromos kerékpár kínálhat megoldást, csakhogy a hasonló modellek meglehetősen költségesek, így nem mindenki engedheti meg magának a beruházást. Számukra jelenthetnek segítséget azok az átalakító készletek, melyek révén viszonylag olcsón e-kerékpár születhet egy hagyományos bicikliből. Ezen a téren az egyik legjobb megoldás egy új termék, a Swytch lehet – írja az ökodrive.hu. 

A Swytch mindössze 449 dollárba, azaz nagyjából 176 ezer forintba kerül. Noha ez sokak számára még mindig magas árnak számít, az összeg eltörpül egy igazi e-bicikli ára mellett, amelyért akár milliós tételt is kifizethetünk. Sőt, a Swytch valójában még egy-egy csúcskategóriás kerékpár-alkatrésznél, például egy igazán jó minőségű hajtásláncnál is olcsóbb.

A termék további előnye, hogy telepítése hihetetlenül egyszerű, és ha jól szerelik fel, elég strapabíró is. A telepítés lényegében az első kerék teljes cseréjével jár, tehát egy elsőkerék-hajtású elektromos kerékpárt kaphat az, aki megveszi az átalakító készletet. A Swytch 13 különböző kerékméretben érhető el, vagyis nagyjából minden típusú kerékpárral kompatibilis, beleértve néhány összecsukható modellt is.

A rendszer egy 250 wattos hajtóműves agymotort használ, amely a kerékpáron elülső részére szerelhető fel. A berendezés a tárcsa- és a felnifék-beállításokkal egyaránt kompatibilis, így a telepítés rendkívül egyszerű. Az akkumulátorcsomagot a kormányra illesztett tartóban kell elhelyezni, aminek köszönhetően a vezetékek rövidek, és a telepítés sem bonyolult. Az aksi egy 36 voltos, 98 wattórás lítium-ion AIR berendezés. Érdemes hozzátenni, hogy Swytch alap hatótávolsága meglehetősen szerény, 14,4 kilométer, de elérhető nagyobb, 30,5 kilométeres csomag is. Komoly pozitívum, hogy a töltési idő alig több mint egy óra. A készlethez egy pedálszenzor is tartozik, ami a pedálrásegítő miatt fontos.

Zöld Közlekedés

400 km-es hatótávval érkezik jövőre az elektromos Mini Cooper

Az újabb elektromos Mini Cooper teljesítménye nagyobb lesz, mint az elődé volt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A következő elektromos Mini Cooper az eddigitől eltérően akkumulátorválasztékkal, nagyobb teljesítménnyel és frissített dizájnnal érkezik majd – számol be az okodrive.hu. Az új modell 2024-től lesz kapható. Az autó kétféle, 40 és 54 kilowattórás akkumulátorral fog érkezni, ezek lényegesen nagyobbak, mint a kimenő Mini 32,6 kilowattórás akkumulátora.

A számítások szerint az akkumulátoropciók 300, illetve 400 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé az Európában szabványos WLTP-tesztciklusokon. A kisebb akkumulátor ugyanazt a 181 lóerős, 135 kilowattos motort fogja meghajtani, mint a jelenlegi modell, a továbbfejlesztett 54 kilowattórás tárolóhoz viszont egy 215 lóerős, 160 kilowattórás motor tartozik majd. A gyártó a jövőben egy még nagyobb teljesítményű John Cooper Works autót is szeretne elkészíteni, hasonló módon, mint korábban a gázüzemű modelleknél. Ez az opció 2025-ben válhat elérhetővé.

A Mini a továbbiakban is fog gázüzemű kocsikat gyártani, de úgy számolnak, hogy 2025-re az elektromos autók teszik majd ki az eladások 50 százalékát szemben a jelenlegi 15 százalékkal. A vállalat már korábban kijelentette, hogy 2030-ra teljesen átáll az elektromos hajtásra, és beszünteti a gázüzemű autók értékesítését. Az utolsó benzines modellt 2025-ben tervezik bemutatni.

A Mini a felfrissített Cooper-dijánról hivatalosan egyelőre nem rántotta le a leplet, a modellt az őszi bemutatóig sárga-fekete álca takarja. 2021 decemberében viszont kiszivárogtak olyan képek, amelyeken a kocsi szerepelt, ezek a fotók komoly külső megjelenési változásokról tanúskodtak. A legdrasztikusabb változást a hátsó lámpák és a nagyobb perem nélküli középső képernyő jelentette.

Persze érdemes hozzátenni, hogy 2021 óta átalakulhatott a modell, vannak azonban árulkodó jelek. Az akkori, Kínában készült felvételeken a fehér Cooperek olyan autók mellett parkoltak, amelyek kinézetre nagyon hasonlítanak a Mini által bemutatott álcázott modellre, ez pedig mégis azt sugallja, hogy nagy meglepetés nem érhet minket.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!