Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Forradalom jöhet az elektromos autók területén

Az ENSO kerekei sorra érik el a jobbnál jobb eredményeket, és most új lendületet kaphat a fejlesztés.

Létrehozva:

|

A londoni székhelyű, elektromos autók számára készített gumiabroncsokra szakosodott ENSO bejelentette: tárgyalásokat folytat több nemzetközi autógyártóval és flottaüzemeltetőkkel, hogy segítse új, környezetbarát termékeinek bevezetését – számol be az ökodrive.hu. Az elmúlt időszakban több gyártó is érdeklődött az ENSO alacsony kibocsátású, hatótávot növelő kerekei iránt, míg a flottaüzemeltetőknek az olcsóbb fenntartási költségek, valamint a kisebb emisszió miatt éri meg az efféle gumik használata.

Az ENSO kerekei a Németországban már elértek A energiahatékonysági értékeket, tavaly pedig megdöntötték az energiahatékonysági világrekordot, 12 százalékkal növelve egy módosítatlan Renault Zoe hatótávját. Az elektromos autók esetében a gumik különösen kritikusak: az efféle modellek tömege általában nagyobb, mint a hagyományos kocsiké, emiatt a kerekek 20-50 százalékkal gyorsabban kopnak. A DEFRA, azaz az Egyesült Királyság környezet-, élelmiszer- és vidékügyi hivatala szerint az autók gumijainak apró törmelékei már most az ország légszennyezésének egyik meghatározó összetevői. A Természetvédelmi Világszövetség adatai alapján a kerekek az óceánok elsődleges mikroműanyagjainak 28 százalékát teszik ki. Nagyon fontos lenne tehát, hogy a fenntartási költségek mellett a gumik környezetszennyezését is mérsékeljék.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak az ENSO számára” – mondta Gunnlaugur Erlendsson, a vállalat vezérigazgatója. Mint hozzátette, számos járműgyártóval folytatnak megbeszéléseket, környezetbarát kerekeik pedig ígéretes eredményeket hozó teszteken esnek át. A cég egy lépéssel közelebb van az ipar forradalmasításához, Erlendsson izgatottan várja az ENSO előtt álló évet. A cég többek között a Londoni Főpolgármesterséggel, a város közlekedési vállalatával, a DPD-vel és a királyi postával is együttműködik. Emellett az ENSO új, környezetbarát gumijaival már több mint száz, fekete e-taxinál is találkozhatnak az utasok az angol fővárosban.

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!