Kapcsolatfelvétel

Otthon

Hordozható hidrogénkapszulával tölthetjük az elektromos autónkat

Létrehozva:

|

Sok szakértő, vállalat és egyéb szervezet gondolja úgy, hogy a zöld hidrogén forradalmasíthatja az energetikát, hiszen tiszta és viszonylag olcsó megoldást jelenthet a fosszilis energiahordozókkal szemben. A Toyota például egész városokat szeretne hidrogénnel ellátni Japánban.

A cég és leányvállalata, a Woven Planet a közelmúltban egy hordozható hidrogénkapszulát fejlesztett ki – számol be a New Atlas. A Woven Planet szerint a terméknek számos felhasználása lehet az otthonokban és azokon kívül is. A két cég különböző helyszíneken, köztük a japán Szuszonóban épülő Woven City okosvárosban fogja tesztelni a berendezést. A kísérleti okosvárost tavaly februárban alapították, a helyszínen számos jövőbeli technológiát kipróbálhatnak. A 400 milliméter hosszú és 180 milliméter átmérőjű tároló nagyjából 5 kilogrammos, amikor fel van töltve. Az eszköz 3,3 kilowattóra hasznos energiát képes szállítani attól függően, hogy a külső üzemanyagcella milyen hatékonyan alakítja árammá a hidrogént. A termék tetején fogantyú található, a kapszula használatkor csavarással illeszthető be a szükséges helyre.

A tárolót többek között felhasználhatják elektromos autók, kerékpárok és drónok cserélhető hidrogén akkumulátoraként. Az eszköz emellett becsúsztatható olyan otthonok falába, amelyek nem kapcsolódnak az elektromos hálózathoz, az épületben pedig aztán egy üzemanyagcella révén biztosíthat áramot. A termék fűtőberendezéseket is elláthat energiával, és olyan helyszíneken is fedezheti az áramellátást, amelyek egyébként nehezen megközelíthetőek. Amennyiben a rendszer tetejére egy üzemanyagcellát is felszerelnek, tartalék akkumulátorként szolgálhat változatos berendezések számára. A kereskedelemben a tároló nagyjából úgy működne, mint egy gázpalack vagy egy szódásüveg: miután a felhasználó kiürítette, a szolgáltatónál kicserélheti egy újra, míg az eszközt feltöltik újbóli használatra. A Toyota és a Woven Planet azt is tervezi, hogy idővel házhoz szállítást is vállalnak majd.

Otthon

Otthoni munkavégzés közben is fenntarthatóan és környezetbarát módon

Akár a munkahelyünkön, akár otthonról végezzük munkánkat, elengedhetetlen, hogy szem előtt tartsuk a fenntarthatóság és környezetvédelem alapvető szempontjait, hiszen ez nemcsak egyéni életminőségünket javítja, hanem globális szinten is pozitív hatással van környezetünkre.

Létrehozva:

|

Szerző:

Energiahatékonyság otthonról is

Önmagában azzal, hogy otthonról dolgozunk a munkahelyünkre történő napi ingázás helyett már sokat teszünk környezetünkért, hiszen a kevesebb közlekedés kisebb üzemanyag-felhasználást és ezzel alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményez, valamint közvetetten hozzájárul a levegőminőség javulásához is.

Otthoni irodánkban is fordítsunk figyelmet az energiahatékonyságra, hiszen már néhány egyszerű lépéssel jelentős mértékben tudjuk csökkenteni energiafogyasztásunkat. Elektromos eszközeinket kezeljük tudatosan, amennyiben nem használjuk, kapcsoljuk ki a nyomtatót, számítógépet és egyéb készülékeket. Érdemes beállítani energiahatékony, alvó vagy készenléti üzemmódot is, amikor rövid időre nem használjuk elektromos berendezéseinket. A hőmérsékletet is tudjuk okosan szabályozni otthonunkban, építsünk ki energiahatékony fűtési-hűtési rendszereket, és igyekezzünk kihasználni a természetes hőforrásokat, például a napfényt és a természetes szellőzést.

Ha szeretnénk élni az otthoni munkavégzésből adódó előnyökkel, jelenlegi pozíciónk azonban kevés lehetőséget kínál erre, akkor érdemes folyamatosan nyitva tartanunk a szemünk egyéb lehetőségek iránt. A Profession oldalán akár településekre szűrve is böngészhetünk, ha például Szegeden szeretnénk munkát találni.

Advertisement

Takarékosság mindenekelőtt

Akár irodai, akár otthoni munkavégzésünkhöz kulcsfontosságú a megfelelő világítás. Használjunk otthon is energiatakarékos izzókat vagy LED lámpákat. Próbáljuk kihasználni a természetes fényt is napközben, otthoni munkakörnyezetünk kialakításánál legyen ez az egyik legfontosabb szempont. Egy olyan egyszerű lépés, mint az ablakok tisztántartása szintén hozzájárulhat, hogy minél több napfény juthasson be az otthoni irodaként szolgáló helyiségbe.

A papírfelhasználásunk csökkentésével, a hulladék tudatos kezelésével és szelektív gyűjtésével, valamint az újrahasznosított anyagból készült irodai eszközök választásával szintén hozzájárulunk a fenntarthatóbb és környezetbarát munkahely kialakításához, akár otthonunkban is. Vásároljunk tartós és minőségi termékeket, ezáltal is csökkenthetjük a tevékenységünk során keletkezett hulladék mennyiségét. Kerüljük a felesleges csomagolóanyagokat, válasszunk csomagolásmentes megoldásokat, amiből csak lehet.

Folyamatosan tájékozódjunk a szakterületünkön elérhető álláslehetőségekről, hiszen így tisztában lehetünk azzal, jelenlegi beosztásunknál számíthatunk-e máshol jobbra, számunkra kedvezőbbre. De nemcsak szakterületünkre, hanem lakóhelyünkre szűkítve is érdemes felmérni az egyéb lehetőségeket, például a Szentesen elérhető állásokat.

Apró változások, tudatos döntések

Advertisement

A fent felsorolt lépések talán evidensnek tűnhetnek, ha megvizsgáljuk azonban szűkebb környezetünket, biztosan találunk még lehetőséget arra, hogyan tegyük otthonunkat is minél inkább fenntarthatóvá és környezetbaráttá. Az apró változtatások is számítanak, és tudatos döntéseinkkel jelentős hatást tudunk gyakorolni környezeti lábnyomunkra.

 

 

 

Partner hír

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!