Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Megállapodott a kormány a távhőszolgáltatókkal

Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke a két szervezet együttműködését rögzítő stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá 2022. szeptember 14-én, Budapesten.

 

Létrehozva:

|

A megállapodás célja, hogy a MaTáSzSz szakmai tapasztalatainak figyelembevételével a hatékony jogalkalmazás feltételeinek eleget tevő jogszabályok születhessenek. A megfelelő rendelkezések kidolgozásával olyan gazdasági és jogi környezet alakulhat ki, amely megteremti az infrastruktúra további fejlődésének lehetőségét, és így erősíti az ország gazdasági versenyképességét is.

0 Ft-os villanyszámla napelem rendszerrel. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az együttműködés egyebek mellett kiterjed az energiapolitikát érintő, fenntartható fejlődésre, fejlesztésekre vonatkozó stratégiaalkotással és a megújuló energiaforrások felhasználásának fokozását, az energiahatékonyság növelését támogató programok megvalósításával kapcsolatos javaslattételre, az energetikai, klímapolitikai tárgyú és a levegőtisztaság védelmével összefüggő jogszabálytervezetek véleményezésére is.

Kiadó: Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége

Zöldinfó

Hárommilliárdos szennyvízberuházás valósult meg Kunmadarason

Elkészült a szennyvízberuházás Kunmadarason a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert csaknem hárommilliárd forint támogatásból- tájékoztatta a több mint ötezer-ötszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-t, hozzátéve: csapadékvíz-elvezető beruházásra is nyert forrást a település.

Létrehozva:

|

Szerző:

Balogh Marianna (Új Esélyt Kunmadarasnak Egyesület) elmondta: a település történetének egyik legfontosabb infrastrukturális beruházása zajlott az elmúlt időszakban. Elkészült a teljes települést lefedő szennyvízhálózat, valamint az új szennyvíztisztító telep, amelynek a befogadási és tisztítási képessége mintegy négyszerese a korábbinak. A beruházás előtt mindössze a lakóingatlanok nyolc százalékánál volt kiépített csatornahálózat – közölte, jelezve azt is, hogy a lakossági rákötések már több száz ingatlan esetében megtörténtek. A polgármester beszámolt arról is, hogy a településen hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető beruházás első üteme a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 400 millió forintból. A projekt a tervek szerint jövő nyáron ér véget. A beruházás során 2800 méter bel- és csapadékvízvédelmi létesítmény épül ki – közölte.

 

mti

Tovább olvasom

Ezeket olvassák