Kapcsolatfelvétel

Otthon

Vajon elektromos autó adhat energiát a házunknak?

A technika megvan, a megvalósítás pedig idő kérdése.

Létrehozva:

|

Seth Blumsack, a Pennsylvaniai Állami Egyetem munkatársa a The Conversatiönön vizsgálja a kérdést, hogy jelenthet-e áramforrást egy otthon számára egy elektromos jármű. A gondolat az elmúlt időszakban Kaliforniában és Texasban egyre több embert kezdett el foglalkoztatni az időjárás okozta áramkimaradások miatt. Blumsack szerint akadnak már olyan járművek, amelyek képesek tölteni egy háztartást, az eljárás viszont nem egyszerű, többek között speciális berendezéseket igényel. Az egyik fő kérdés, hogy az érintett autó alkalmas-e egyáltalán a kétirányú töltésre – amennyiben nem, a modell eleve szóba sem jöhet. Ha a piacon beszerezhető tipikus e-autó-akkumulátorokat nézzük, a járművek többsége elvileg napokig képes lenne táplálni egy háztartást. Érdemes hozzátenni, hogy egy autó maximális kimenő teljesítménye tartalékos üzemmódban jellemzően alacsonyabb, mint vezetés közben, igaz, a legtöbb modell papíron így is megfelelő lehet.

Az energiaátvitelhez kétirányú töltőre van szükség. Ezek ugyan jelen vannak már a kereskedelemben, az eszközök ára azonban meglehetősen borsos, ráadásul az elektromos modellek közül csak néhány kompatibilis velük. Mint Blumsack kiemelte, sokan abban bíznak, hogy a csúcsidőben az elektromos visszatöltésre támaszkodva spórolhatnak. Az eljárás olyan egyedi mérőberendezést igényel, amely a jármű akkumulátorának merülését, illetve a hálózatról az otthonba való áramlást is szabályozni tudja. A megoldásnak azokban a térségekben van értelme, ahol az energia ára időszakonként változik, és a csúcsidőben éri el a maximumot. Ilyen helyeken az autókat éjszaka, olcsóbb áram mellett érdemes tölteni, hogy aztán napközben elláthassák a háztartás energiaigényét. A technológia tehát már adott, a szélesebb elterjedés viszont még odébb van. Mivel a szükséges eszközök egyelőre főként az Egyesült Államokban szerezhetőek be, Európában valószínűleg még többet kell majd várnunk. A lehetőség megteremtéséhez ráadásul a felhasználók beruházásai pusztán nem elegendőek, a szolgáltatóknak is meg kell tenniük a szükséges fejlesztéseket.

Otthon

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.

Létrehozva:

|

Szerző:

A fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elköteleződés nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan felelősségvállalás, amelynek közvetlen hatása van a személyes életünkre. A Waterdrop eddig is küldetésének tekintette a természetes vízfogyasztás népszerűsítését és az egyszer használatos műanyag palackok számának csökkentését. Ennek érdekében akítvan részt vesz a környezettudatosság növelésében, együttműködik környezetvédelmi szervezetekkel környezeti problémák megoldásán, támogatja a tiszta vízhez való hozzáféréssel foglalkozó programokat, valamint az óceánokban felhalmozódott műanyag palackok összegyűjtését. A Plastic Bank szervezeten keresztül minden eladott waterdrop kulacs után két PET-palackot gyűjt be a világ óceánjaiból. Termékei természetes alapanyagokból készülnek és felelős forrásból származnak, a csomagolásnál pedig arra törekszik, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzon, újrahasznosítható, komposztálható vagy környezetbarát anyagokat használjon. 

A waterdrop Signature Zöld szín elsőként a nemesacél kollekcióban jelenik meg három változatban, és fokozatosan jelenik majd meg minden termék csomagolásán. A vállalat az új, feltűnő waterdrop Signature Zöld színe célja nemcsak a vállalat zöld gondolkodásának kinyilvánítása, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet a környezettudatosabb döntések lehetőségére, amelyek egy fenntarthatóbb életmód kialakítására ösztönözhetnek.

Íme néhány apró változtatás, amelyekkel elkezdhetjük beépíteni a környezettudatosságot az életünkbe:

  • Kerüljük a felesleges hulladékot

Az életmódunk kialakításakor fontos szerepet játszik, hogy milyen termékeket vásárolunk. Az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek helyett választhatunk a tartós, újrahasznosítható alternatívák közül. A feláras műanyag zacskók vagy papírtáskák helyett használhatunk otthonról hozott szatyrokat. 

  • Támogassuk a helyi termelőket

Vásároljunk helyi termékeket és támogassuk a környezetbarát termelést. Ez nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem csökkenti a szállítás költségeit és a környezeti lábnyomot is.

  • Csökkentsük az energiafogyasztást

Az energiatakarékosság nemcsak a számlát csökkenti, hanem a környezeti terhelést is. Egyszerű lépésekkel is, mint például az energiatakarékos izzók használatával, a használaton kívüli elektronikai berendezések kikapcsolásával és a háztartási gépek rendszeres karbantartásával is sokat spórolhatunk.

  • Étkezzünk tudatosabban

Fogyasszunk több növényi alapú ételt, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Növeljük a természetes vízfogyasztást és keressünk természetes ízesítőket. Ezekkel nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk érdekében is sokat teszünk.

  • Támogassuk a környezetvédelmi kezdeményezéseket

Csatlakozzunk vagy támogassunk helyi vagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteket és kezdeményezéseket, vegyünk részt fenntartható életmódra ösztönző kihívásokon. A közösség ereje nemcsak ösztönöz, hanem fel is tölt energiával.

Bár ezek a változtatások apró cseppeknek tűnnek a tengerben, a Waterdrop hitvallása, hogy cseppről cseppre juthatunk el a nagy változásokhoz.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!