Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Valami ilyesmi lenne a modern Velorex

Létrehozva:

|

Várható volt, hogy valamilyen formában csak visszatér a régi bőregér, ami most természetesen elektromos hajtást kapott.

Sokan emlékeznek még biztos a klasszikus Velorexre, a barna, denevérbőrszerű boritású fémvázas autóra, ami a mozgáskorlátozottak közlekedését szolgálta a hetvenes években. A neve ellenére is, hiszen az a velocipéd (kerékpár) és a rex (király) szavak összevonásából született. A kocsiban egy kétütemű 250 köbcentis motorkerékpár-motor dolgozott.

Most egy svéd dizájner-mérnök fejlesztette ki egy nagyon hasonló, de mára inkább túracipőre hasonlító autót, amelyet PodRide-nak keresztelt el. Jellemzése szerint egy olyan motoros kerékpárról van szó leginkább, amely bármilyen időjárási körülmények közt használható. Még arra is figyelt, hogy egy kerékpárt is lehessen vele szállítani.

A PodRide-ot egy 250 wattos elektromotor hajtja, amely egy elektromos kerékpárból származik, amivel a jármű maximális sebessége 25 km/h. A tömege 70 kilogramm, és a hatótávja meglehetősen elfogadható, 60 km. A bringázás egészségmegőrző hatását is megadja a PodRide azzal együtt, hogy mégiscsak burokban utazunk.

A teljes cikk itt olvasható.

Advertisement

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!