Kapcsolatfelvétel

Otthon

Állandó lakás sátorból

Létrehozva:

|

Megannyi újszerű otthon teremtési lehetőségről, zöld építési projektről, mobil házakról, aprócska lakásokról szólnak mostanság a híradások.

A közös mindegyikben az újrahasznosítás hangsúlyozása, annak fontossága. Ezúttal is erről lesz szó, de egy sajátos megközelítésben. Elöljárójában csak annyit: állandó otthon hétköznapi tárgyakból is létrehozható. A meglepő információ kaliforniai, ahol három sátor összeállításából készítettek lakhelyet. A tulajdonosok arra törekedtek, hogy a felépítendő házhoz kizárólag a korábban is rendelkezésükre álló alapanyagokat használjanak fel. Ezúttal három olcsó kabinos sátor képezte a sajátos jellegű otthon kialakításának lehetőségét. Ideiglenes lakásnak tervezték eleinte, csak később határoztak úgy, hogy állandó lakássá teszik a különös építményt. Ám ehhez nyilvánvalóan, tekintettel az időjárási körülményekre, ellenállóvá kellett alakítaniuk a három sátorkabint. Számos ötlettel, kreatív megoldással megtalálták azokat a módokat és lehetőségeket, amelyek nem jártak anyagi vonzattal, kizárólag a befektetett időn és egy megfelelő koncepcióval érték el, hogy állandó lakhelyet tudjanak teremteni. E furcsa építkezés üzenete egyértelmű: nézz szét a meglévő alapanyagaid között, értékeld azokat és használd fel anélkül hogy új dolgokat vásárolnál.

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!