Kapcsolatfelvétel

Design

Bambuszba zárt iPhone

Létrehozva:

|

A legjobb eszköz egy iPhone mindennapos igénybevétellel járó károsodásoktól való megóvására kétségtelenül a régi fényképezőgépek hangulatát felelevenítő fa tok.

Lassan az összes Apple termékhez kapható lesz egy bambuszból készült védőbevonat. A Macbook után, most az iPhone-ok a szerencsések, melyek környezettudatos és emellett szép külsőt kaphatnak. A SigniCASE által tervezett iPhone tok anyagát egy gyorsan növő és gyorsan lebomló bambuszból készítik, és az egész nem nyom többet 22 grammnál. Emellett nem elhanyagolható, hogy a tok hátulja egy régi típusú fényképezőgépre emlékeztető mintázatot kapott. A Hong Kong-i gyártó, a SigniCASE nemcsak a termék anyagát illetően környezettudatos, hanem a bolti csomagolás kivitelezésére is odafigyelnek. A kizárólag újrahasznosítható anyagokkal dolgozó cég létrehozott egy felületet, melyen az iPhone tokot rendelők megtervezhetik a tok hátulját saját ízlésük szerint. Így ha például a fényképezőgép minta nem tetszik valakinek, vagy valami egyedit szeretne, csak elküldi a terveit, és a SigniCASE a kért mintát gravírozza a fába.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák