Kapcsolatfelvétel

Design

Candy, az édességnyomtató

Létrehozva:

|

A 3D Ventures londoni startup megfizethető árú, de prémiumkategóriás élelmiszernyomtatóval akarja forradalmasítani a piacot. 359 fontba, azaz mintegy 500 – pontosabban 499 – euróba fog kerülni.

Augusztus 20-án tervezik elindítani az árulkodó nevű „édességorientált” Candy (magyarul cukor, édesség) Kickstarter-kampányát. Az elegáns tervezésű printerrel a lehető legszélesebb fogyasztói kört igyekeznek megcélozni. Félkemény élelmiszereket lehet vele nyomtatni, elsősorban torták díszítésére, sütemények, csokik készítésére lesz jó.

Úgy tervezték, hogy a felhasználó láthassa a sütik előkészítését. SD kártya is jár hozzá, ami több édesség előre kidolgozott nyomtatási sablonját tartalmazza, azaz a kezdő user is könnyebben elboldogul vele. Fel kell tölteni az élelmiszeradagolót, ki kell választani a tervfájlt, és jöhet a nyomtatás.

Ismétlődő, időigényes folyamatok automatizálásával teszi lehetővé, hogy a tényleg fontos dolgokra összpontosítsunk. Gyorsan és pontosan készít például egyedi csokikat. Miért bíbelődjünk velük feleslegesen, ha Candy mindent megcsinál helyettünk?” – nyilatkozták a fejlesztők.

forrás: freedee.blog.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák