Kapcsolatfelvétel

Design

Éhező, kóbor állatokat etet meg a gép, ha szelektíven gyűjtöd a hulladékot

Létrehozva:

|

Egy újrahasznosítással foglalkozó cég egy intelligens hulladékgyűjtőt állított fel Isztambul forgalmas közterületein, ami kiszór egy adag kutyaeledelt, valahányszor a járókelők a megfelelő gyűjtőbe dobják a szemetüket.

Isztambul Törökország legnagyobb lakosságú városa, és sajnos ezzel egyenesen arányos a kóbor állatok száma is: nagyjából 150 000 kutya és macska él az utcákon. A Pugedon nevű újrahasznosítással foglalkozó török cég megelégelte, hogy senki nem tesz semmit a probléma ellen, ezért egy olyan intelligens, automatizált szelektív hulladékgyűjtőt állítottak fel egy forgalmas közterületen, ami kiszór egy adag kutyaeledelt, akárhányszor valaki a megfelelő gyűjtőbe dobja a szemetét.

Ezzel a megoldással egyrészt rá tudják szoktatni a lakosságot a szelektív hulladékgyűjtésre, másrészt jóllakatják az arra járó kóbor állatokat, arról nem is beszélve, hogy kifejezetten szimpatikussá teszik magát a céget is. Az alábbi videón ti is megnézhetitek, hogy működik ez a továbbgondolt hulladékgyűjtő.

forrás: socialdaily.com

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák