Kapcsolatfelvétel

Design

Elkészült a házilag összerakható okostelefon

Létrehozva:

|

A Project Ara okostelefonja attól igazán különleges, hogy nem tudunk róla termékleírást adni. A moduláris telefon egy fix vázból és sok kis modulból áll, tehát olyan minőségű kamerát, kijelzőt, processzort, háttértárat és akkut szerelünk fel rá, amilyet csak akarunk. A fejlesztés a Google laboratóriumában zajlik, és a napokban megtartott konferencián elhangzott: a mobil idén a boltokba kerül.

Annak viszont kevésbé tudunk örülni, hogy azok a boltok mind Puerto Ricóban lesznek. Annyira új ez a koncepció, hogy a felhasználó magának tudja összerakni a mobilját, hogy még a Google sem mert azonnal kilépni vele a világpiacra. Először lefuttatja ezt a kis pilot projektet, hogy megtalálja az okostelefon gyenge pontjait. Puerto Rico ideális helyszín, mert a lakosság 75 százaléka mobilon internetezik, és a szabad kereskedelmi zónákon át könnyen tudnak extra modulokat importálni a világ minden tájáról.

A vevők szeretik, ha van választási lehetőségük, de amikor dönteniük kell, akkor megakadnak, és az is elég gyakori, hogy utólag megbánják a döntéseiket – mondta Paul Eremenko, hozzátéve, hogy a Project Ara készülékei soha nem látott színes kínálatot nyújtanak majd a felhasználóknak. Az alapmodell, a váz nagyon olcsó lesz, csupán tízezer forint, ezt azonban 20-30 különféle modullal lehet majd felszerelni.
A helyzet azért is bonyolultabb, mint egy mai okostelefonnál, mert semmi sem fogja meggátolni a felhasználót abban, hogy akár 3-4 kameramodult is felpattintson a készülékére. Éppen ezért a modulokat menedzselő appnak azt is meg kell tudnia kérdezni, hogy melyik kamerát indítsa el.

A moduláris telefon egyik legnagyobb előnye az lesz, hogy kevesebb elektronikai hulladék fog keletkezni. Nem kell majd lecserélni az egész mobilt, ha nagyobb akkut, gyorsabb processzort vagy jobb kamerát akarunk, elég lesz a megfelelő modult beváltani egy újabbra.
forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!