Kapcsolatfelvétel

Design

Elkészült a házilag összerakható okostelefon

Létrehozva:

|

A Project Ara okostelefonja attól igazán különleges, hogy nem tudunk róla termékleírást adni. A moduláris telefon egy fix vázból és sok kis modulból áll, tehát olyan minőségű kamerát, kijelzőt, processzort, háttértárat és akkut szerelünk fel rá, amilyet csak akarunk. A fejlesztés a Google laboratóriumában zajlik, és a napokban megtartott konferencián elhangzott: a mobil idén a boltokba kerül.

Annak viszont kevésbé tudunk örülni, hogy azok a boltok mind Puerto Ricóban lesznek. Annyira új ez a koncepció, hogy a felhasználó magának tudja összerakni a mobilját, hogy még a Google sem mert azonnal kilépni vele a világpiacra. Először lefuttatja ezt a kis pilot projektet, hogy megtalálja az okostelefon gyenge pontjait. Puerto Rico ideális helyszín, mert a lakosság 75 százaléka mobilon internetezik, és a szabad kereskedelmi zónákon át könnyen tudnak extra modulokat importálni a világ minden tájáról.

A vevők szeretik, ha van választási lehetőségük, de amikor dönteniük kell, akkor megakadnak, és az is elég gyakori, hogy utólag megbánják a döntéseiket – mondta Paul Eremenko, hozzátéve, hogy a Project Ara készülékei soha nem látott színes kínálatot nyújtanak majd a felhasználóknak. Az alapmodell, a váz nagyon olcsó lesz, csupán tízezer forint, ezt azonban 20-30 különféle modullal lehet majd felszerelni.
A helyzet azért is bonyolultabb, mint egy mai okostelefonnál, mert semmi sem fogja meggátolni a felhasználót abban, hogy akár 3-4 kameramodult is felpattintson a készülékére. Éppen ezért a modulokat menedzselő appnak azt is meg kell tudnia kérdezni, hogy melyik kamerát indítsa el.

A moduláris telefon egyik legnagyobb előnye az lesz, hogy kevesebb elektronikai hulladék fog keletkezni. Nem kell majd lecserélni az egész mobilt, ha nagyobb akkut, gyorsabb processzort vagy jobb kamerát akarunk, elég lesz a megfelelő modult beváltani egy újabbra.
forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák