Kapcsolatfelvétel

Utazás

Épül a világ legnagyobb és legfenntarthatóbb repülőtere

Létrehozva:

|

Mexikóváros új repülőtere a világ egyik legnagyobb és legfenntarthatóbb repülőtere lesz, mely 2018-ra fog elkészülni. A gigantikus méretű 555,000 négyzetméteres repülőteret a Foster+Partners mérnök csapata tervezte, forradalmasítva az eddig megszokott koncepciókat.

Energiatakarékos megoldásokkal ötvözik a csúcstechnológiát, a teljes terminál pedig egyetlen könnyűszerkezetű üvegépület lesz, mely közvetlen összeköttetésben áll a kifutópályákkal, írja az impressmagazin.hu

Gigantikus, futurisztikus, energiatakarékos
Lord Foster szerint a gigantikus repülőtér a világ legfenntarthatóbb repülőtere is lesz egyben. A speciális tetőszerkezet magába szívja a napenergiát, a csatornák és csövek összegyűjtik az esővizet, ugyanakkor biztosítja az árnyékolást is, és megfelelő irányba tereli a napfényt lehetővé téve a legoptimálisabb világítást. A tetőszerkezet egy különleges borítást is kap, mely biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és a költséghatékony szellőzést is. A speciális épületben a megfelelő hőmérséklet fenntartásához minimális hűtés vagy fűtés szükséges.
„Az egyetlen kompakt terminál megépítéséhez sokkal kevesebb anyagra van szükség, mintha több épületet építenének, és az energiafelhasználása is alacsonyabb”, olvasható a tervezőiroda weboldalán. A repülőtér rövid útvonalakat és kevés szintkülönbséget biztosít, ahol könnyen lehet közlekedni, az utasoknak nem kell használni belső vonatokat és földalatti alagutakat.” A hatalmas terminált előre gyártott elemekből építik majd, szintén ügyelve arra, hogy az építkezés a lehető legkevesebb környezeti kárt okozza.

Forrás: www.impressmagazin.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Létrehozva:

|

Szerző:

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

“Spanyolországban évente ötmillió cigarettacsikk kerül a tengerbe” – érvelt az intézkedés mellett Eloi Badia, az önkormányzat klímavészhelyzetért és ökológiai átmenetért felelős tanácsosa, hangsúlyozva, hogy a dohányszemét lebomlása legalább tíz évig tart. Emlékeztetett arra, hogy a katalán város tavaly kísérleti programként vezette be tíz tengeri standjából négyen a dohányzás tilalmát, amelynek eredményeként 50 százalékkal csökkent az eldobált csikkek mennyisége. A sikeres próba után mostantól minden tengeri strandon tilos lesz a dohányzás, de a cigarettamentesség nem vonatkozik a vízparti éttermekre és bárokra. A szabályozás szerint a strandokon dohányzók 30 eurós (12 ezer forintos) pénzbüntetést kaphatnak. Spanyolországban már ötszáz fölött van a füstmentes partszakaszok száma, például a Kanári-szigeteken 61, a valenciai tartományban 72, Andalúziában 48, a Baleár-szigeteken pedig 19 tengerparti fürdőhelyen tiltották meg a dohányzást környezet- és egészségvédelmi okokból.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák