Kapcsolatfelvétel

Utazás

Épül a világ legnagyobb és legfenntarthatóbb repülőtere

Létrehozva:

|

Mexikóváros új repülőtere a világ egyik legnagyobb és legfenntarthatóbb repülőtere lesz, mely 2018-ra fog elkészülni. A gigantikus méretű 555,000 négyzetméteres repülőteret a Foster+Partners mérnök csapata tervezte, forradalmasítva az eddig megszokott koncepciókat.

Energiatakarékos megoldásokkal ötvözik a csúcstechnológiát, a teljes terminál pedig egyetlen könnyűszerkezetű üvegépület lesz, mely közvetlen összeköttetésben áll a kifutópályákkal, írja az impressmagazin.hu

Gigantikus, futurisztikus, energiatakarékos
Lord Foster szerint a gigantikus repülőtér a világ legfenntarthatóbb repülőtere is lesz egyben. A speciális tetőszerkezet magába szívja a napenergiát, a csatornák és csövek összegyűjtik az esővizet, ugyanakkor biztosítja az árnyékolást is, és megfelelő irányba tereli a napfényt lehetővé téve a legoptimálisabb világítást. A tetőszerkezet egy különleges borítást is kap, mely biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és a költséghatékony szellőzést is. A speciális épületben a megfelelő hőmérséklet fenntartásához minimális hűtés vagy fűtés szükséges.
„Az egyetlen kompakt terminál megépítéséhez sokkal kevesebb anyagra van szükség, mintha több épületet építenének, és az energiafelhasználása is alacsonyabb”, olvasható a tervezőiroda weboldalán. A repülőtér rövid útvonalakat és kevés szintkülönbséget biztosít, ahol könnyen lehet közlekedni, az utasoknak nem kell használni belső vonatokat és földalatti alagutakat.” A hatalmas terminált előre gyártott elemekből építik majd, szintén ügyelve arra, hogy az építkezés a lehető legkevesebb környezeti kárt okozza.

Forrás: www.impressmagazin.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Új autóbuszokat állított forgalomba a Volánbusz Tolnában

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Volánbusz 2018 óta Tolna vármegye csaknem 230 darabos autóbusz-állományának már több mint negyedét lecserélte. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, amely most tovább frissült a négy, legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású dízel motorral hajtott járművel – írták. A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo buszok Szekszárd és Tamási vonzáskörzete mellett a szomszédos vármegyékbe: Szekszárdról többek között Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre is közlekednek. A 8 érintett autóbuszvonalon a közlekedési társaság évente mintegy 123 ezer utazást bonyolít. Beszámoltak arról, hogy a MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjában az elmúlt öt évben az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Tolna vármegyébe legutóbb 20 Credobus Econell 12 és 6 Credobus Inovell 12 típusú autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt 63 új jármű fiatalította a flottát.

A Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Tolna vármegyében 344 autóbusz-vezetővel 24 helyi és 112 helyközi vonalon szállítja az utasokat. Azt írták, hogy a Volánbusz flottájába a 2022-ben zárult közbeszerzési eljárás eredményeként 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett. Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok es Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok. Az alacsony belépésű, akadálymentes buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel is.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!