Kapcsolatfelvétel

Design

Forradalmi, kocka sörösüveg a Heinekentől

Létrehozva:

|

Vannak, akik csak szeretik a sört, és vannak, akik folyamatosan új útját keresik annak, hogyan lehet hatékonyabban a gyárból a szánkba eljuttatni a folyékony kenyeret.

Biztosra vehetjük, hogy a francia ipari tervező Petit Romain az utóbbi kategóriába tartozik. Megunva a hatos csomagolású sörök kényelmetlen kezelését, tervezett a Heineken számára egy kocka alakú üveget. Ez ráadásul nem az első kísérlet arra, hogy radikálisan átalakítsák a sörösüveg alakját. A Heineken alapítója, Alfred Heineken 1963-ban bevezette a tégla alakú wobo-t (world bottle, világüveg). A legelképesztőbb, hogy ezek az üvegek nemcsak tégla alakúak voltak, hanem téglaként is használták őket. Még maga Heineken is építtetett egy házat magának belőle. A kocka alak kétségtelenül előnyösebb lenne szállítási és raktározási szempontból, amivel a gyártók spórolhatnának, ezzel pedig remélhetőleg csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, és akár még a sör ára is lemehet. A probléma a sokak által legfontosabbnak tartott résszel van: nehezebb lenne belőle inni.

forrás: alternativenergia.hu

-

1 Comment

1 Comment

  1. Ratchet

    2014-02-26 at 11:26

    Ha valaki csak egy oldalról tudja megközelíteni a “problémát” megoldást is csak egyet fog találni!
    Térben és dimenzióban gondolkodva na meg egy iciri-piciri továbbfejlesztéssel több módja is lenne az üveg tartalmának elfogyasztására anélkül hogy a poharat be kellene vonni a feladatba!

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!