Kapcsolatfelvétel

Design

Forradalmi, kocka sörösüveg a Heinekentől

Létrehozva:

|

Vannak, akik csak szeretik a sört, és vannak, akik folyamatosan új útját keresik annak, hogyan lehet hatékonyabban a gyárból a szánkba eljuttatni a folyékony kenyeret.

Biztosra vehetjük, hogy a francia ipari tervező Petit Romain az utóbbi kategóriába tartozik. Megunva a hatos csomagolású sörök kényelmetlen kezelését, tervezett a Heineken számára egy kocka alakú üveget. Ez ráadásul nem az első kísérlet arra, hogy radikálisan átalakítsák a sörösüveg alakját. A Heineken alapítója, Alfred Heineken 1963-ban bevezette a tégla alakú wobo-t (world bottle, világüveg). A legelképesztőbb, hogy ezek az üvegek nemcsak tégla alakúak voltak, hanem téglaként is használták őket. Még maga Heineken is építtetett egy házat magának belőle. A kocka alak kétségtelenül előnyösebb lenne szállítási és raktározási szempontból, amivel a gyártók spórolhatnának, ezzel pedig remélhetőleg csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, és akár még a sör ára is lemehet. A probléma a sokak által legfontosabbnak tartott résszel van: nehezebb lenne belőle inni.

forrás: alternativenergia.hu

-

1 Comment

1 Comment

  1. Ratchet

    2014-02-26 at 11:26

    Ha valaki csak egy oldalról tudja megközelíteni a “problémát” megoldást is csak egyet fog találni!
    Térben és dimenzióban gondolkodva na meg egy iciri-piciri továbbfejlesztéssel több módja is lenne az üveg tartalmának elfogyasztására anélkül hogy a poharat be kellene vonni a feladatba!

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák