Kapcsolatfelvétel

Design

Hatalmas üveghajó-kórház épül Tunéziában

Létrehozva:

|

A White Sails Hospital& Spa a világ egyik legnagyobb és legmodernebb egészségügyi központja lesz, egy valóságos „Medical City”.

A futurisztikus jacht-kórházat egy orosz milliárdos üzletember és építész, Vasily Klyukin tervezte, aki előszeretettel tervez különleges felhőkarcolókat és dizájnos jachtokat. A White Sails Hospital egy grandiózus nemzetközi klinika lesz, összekötő láncszemet képezve a legnagyobb csomópontok, Hong Kong- Szingapúr-Dubai között, írja az Impress Magazin.

Mesterséges medencében úszik a hajó-klinika

A pálmafákkal övezett mesterséges öbölben úszó, grandiózus komplexumban nemzetközi kórházak, helyi kórházak, laboratóriumok, kutatási központok és egy egészségügyi főiskola is üzemel majd. Ezen kívül számos SPA és wellness központ, jóga, meditáció, sport és rekreáció is helyet kapnak a hajó-klinikában.

Tunézia az új klinikával szeretne a nemzetközi egészségügy élvonalba kerülni, és kimagasló eredményeket elérni az orvostudomány területén. A legújabb technológiákkal felszerelt kórház egyúttal orvos képzőként és kutatóközpontként is működik majd. Jelenleg sok beteg előnyben részesíti a nyugat-európai kórházakat a helyiekkel szemben, többek között ezen a helyzeten szeretne változtatni a grandiózus beruházás.

„A kórház egyik fő célja, hogy egy olyan klinika legyen, ahová a betegek szívesen jönnek, ahol nincsen helye a félelemnek”, nyilatkozat a tervező Vasily. A kórház gondoskodik a jó hangulatról, nagy hangsúlyt fektetnek a betegek lelkiállapotára és a mentálhigiéniára is. A látogatók úgy érzik majd magukat, mintha vendégek lennének egy hajós körutazáson. A kórházban még az orvosi egyenruha is tengeri stílusú lesz”. A szobák számos kényelmi funkcióval lesznek ellátva, a szobákhoz tartozó teraszokról pedig kellemes kilátás nyílik a környékre.

Advertisement

Az alapító elnök, Dr. Riadh Toukabri szeptemberben mutatta be a terveket, és jóváhagyta a több mint 50 milliárd Eurós költségvetésű projektet, írja a tunisiaec.com.

Forrás: www.impressmagazin.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!