Kapcsolatfelvétel

Design

Hatalmas üveghajó-kórház épül Tunéziában

Létrehozva:

|

A White Sails Hospital& Spa a világ egyik legnagyobb és legmodernebb egészségügyi központja lesz, egy valóságos „Medical City”.

A futurisztikus jacht-kórházat egy orosz milliárdos üzletember és építész, Vasily Klyukin tervezte, aki előszeretettel tervez különleges felhőkarcolókat és dizájnos jachtokat. A White Sails Hospital egy grandiózus nemzetközi klinika lesz, összekötő láncszemet képezve a legnagyobb csomópontok, Hong Kong- Szingapúr-Dubai között, írja az Impress Magazin.

Mesterséges medencében úszik a hajó-klinika

A pálmafákkal övezett mesterséges öbölben úszó, grandiózus komplexumban nemzetközi kórházak, helyi kórházak, laboratóriumok, kutatási központok és egy egészségügyi főiskola is üzemel majd. Ezen kívül számos SPA és wellness központ, jóga, meditáció, sport és rekreáció is helyet kapnak a hajó-klinikában.

Tunézia az új klinikával szeretne a nemzetközi egészségügy élvonalba kerülni, és kimagasló eredményeket elérni az orvostudomány területén. A legújabb technológiákkal felszerelt kórház egyúttal orvos képzőként és kutatóközpontként is működik majd. Jelenleg sok beteg előnyben részesíti a nyugat-európai kórházakat a helyiekkel szemben, többek között ezen a helyzeten szeretne változtatni a grandiózus beruházás.

„A kórház egyik fő célja, hogy egy olyan klinika legyen, ahová a betegek szívesen jönnek, ahol nincsen helye a félelemnek”, nyilatkozat a tervező Vasily. A kórház gondoskodik a jó hangulatról, nagy hangsúlyt fektetnek a betegek lelkiállapotára és a mentálhigiéniára is. A látogatók úgy érzik majd magukat, mintha vendégek lennének egy hajós körutazáson. A kórházban még az orvosi egyenruha is tengeri stílusú lesz”. A szobák számos kényelmi funkcióval lesznek ellátva, a szobákhoz tartozó teraszokról pedig kellemes kilátás nyílik a környékre.

Advertisement

Az alapító elnök, Dr. Riadh Toukabri szeptemberben mutatta be a terveket, és jóváhagyta a több mint 50 milliárd Eurós költségvetésű projektet, írja a tunisiaec.com.

Forrás: www.impressmagazin.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák