Kapcsolatfelvétel

Design

Két óra alatt feltölti az iPhone-t a nap

Létrehozva:

|

Egyre elterjedtebbek a napcellás töltők, ám ezek legtöbbjének nem valami fényes a teljesítménye. Egy új, táskára erősíthető, hordozható USB-s “napos töltőt” mutatott be a Brown Dog Gadgets, amivel már teljes mértékben megoldható okostelefonunk napi töltése.

Egy napcellás töltő nem kell, hogy feltétlenül egy bonyolult és drága eszköz legyen. A “Barna Kutyák” egy nagyon egyszerű, könnyen használható, olcsó, kihajtogatható töltőt terveztek. A töltőnek három modellje érhető el. A kisebbik, 5 Wattos változat, szikrázó napsütésben nagyjából három óra alatt képes feltölteni egy iPhone-t azzal, hogy 5 Voltos feszültség mellett nagyjából 1 Ampert ad le az USB-porton keresztül. A nagyobbik 7 Wattos verzió ugyanekkora feszültség mellett 1,5 Amperrel hasít, úgyhogy ennek már körülbelül két óra is elég az iPhone feltöltésére. A legnagyobb töltő pedig 10 Wattos, amely már 2 Ampert nyújt, így ezzel könnyedén fel lehet tölteni akár egy iPadet is. A töltő trükkje, hogy nagyon könnyű és emellett hajlékony is, így ha a háromcellás, vízhatlan anyagból készült töltőt kihajtogatjuk, könnyedén felszerelhetjük a hátizsákunkra. Ezáltal hosszabb sátoros túrák alatt is töltöttséget biztosíthatunk készülékeink számára, de ha csak a környezettudatosság vezérel minket, akkor pedig kilógathatjuk az ablakba, vagy csak simán kitehetjük az erkélyre, és már gyűjti is az energiát.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy napra tegyük a töltőt, a Brown Dog különböző méretű USB-s energiatárolókat is kínál. A kisebbik, 2600 mAh-es teleppel 90-95 százalékig fel lehet tölteni egy iPhone 5-öst, de a gyártó ajánl egy 5600 és egy 10 000 mAh-es modellt is. Ez utóbbival akár négyszer is feltölthetjük az említett telefont, de persze nem csak azt. Szerencsére a tervező volt olyan élelmes, hogy egy teljesen mezei USB-csatlakozót helyezett el a töltőn, így lényegében bármilyen USB-s eszközt tölthetünk vele, írja a mobilport.hu.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák