Kapcsolatfelvétel

Design

Két óra alatt feltölti az iPhone-t a nap

Létrehozva:

|

Egyre elterjedtebbek a napcellás töltők, ám ezek legtöbbjének nem valami fényes a teljesítménye. Egy új, táskára erősíthető, hordozható USB-s “napos töltőt” mutatott be a Brown Dog Gadgets, amivel már teljes mértékben megoldható okostelefonunk napi töltése.

Egy napcellás töltő nem kell, hogy feltétlenül egy bonyolult és drága eszköz legyen. A “Barna Kutyák” egy nagyon egyszerű, könnyen használható, olcsó, kihajtogatható töltőt terveztek. A töltőnek három modellje érhető el. A kisebbik, 5 Wattos változat, szikrázó napsütésben nagyjából három óra alatt képes feltölteni egy iPhone-t azzal, hogy 5 Voltos feszültség mellett nagyjából 1 Ampert ad le az USB-porton keresztül. A nagyobbik 7 Wattos verzió ugyanekkora feszültség mellett 1,5 Amperrel hasít, úgyhogy ennek már körülbelül két óra is elég az iPhone feltöltésére. A legnagyobb töltő pedig 10 Wattos, amely már 2 Ampert nyújt, így ezzel könnyedén fel lehet tölteni akár egy iPadet is. A töltő trükkje, hogy nagyon könnyű és emellett hajlékony is, így ha a háromcellás, vízhatlan anyagból készült töltőt kihajtogatjuk, könnyedén felszerelhetjük a hátizsákunkra. Ezáltal hosszabb sátoros túrák alatt is töltöttséget biztosíthatunk készülékeink számára, de ha csak a környezettudatosság vezérel minket, akkor pedig kilógathatjuk az ablakba, vagy csak simán kitehetjük az erkélyre, és már gyűjti is az energiát.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy napra tegyük a töltőt, a Brown Dog különböző méretű USB-s energiatárolókat is kínál. A kisebbik, 2600 mAh-es teleppel 90-95 százalékig fel lehet tölteni egy iPhone 5-öst, de a gyártó ajánl egy 5600 és egy 10 000 mAh-es modellt is. Ez utóbbival akár négyszer is feltölthetjük az említett telefont, de persze nem csak azt. Szerencsére a tervező volt olyan élelmes, hogy egy teljesen mezei USB-csatlakozót helyezett el a töltőn, így lényegében bármilyen USB-s eszközt tölthetünk vele, írja a mobilport.hu.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!