Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Legyen ön is Energiagazdász! Képzés hamarosan indul

Létrehozva:

|

Október 25-én ismét elindul a nemzetközileg elismert EUREM Energiagazdász képzés a hatékony, azonnali költségcsökkentés és az energiahatékonyság fejlesztése érdekében.

INGYENES részvételi lehetőség további 5 fő számára 2019. szeptemberében induló Young Energy Europe Projekt – Junior Energiagazda képzésén!  További információ a Junior Energiagazda képzésről…

Az Energiagazdász képzés nemzetközi licenc alapján szervezett komplex energiahatékonysági program, amely jelenleg világszerte 32 országban, összesen több mint 5000 résztvevővel rendelkezik. A képzés fő célja, hogy hatékony és gyors költségcsökkenést érjünk el a vállalat energiaköltségeiben. A nemzetközi EUREM EnergyManager képzés több mint egy évtizedes tapasztalata bizonyította, hogy a saját munkatársak képesek a lehető leghatékonyabban felismerni az energiamegtakarítási lehetőségeket.

Számtalan érv szól amellett, hogy egy vállalat energiagazdászt alkalmazzon:

Advertisement

– jelentős megtakarítás – 17 millió Forint/év
– a vállalati versenyképesség növelése
– beruházási döntések optimalizálása
– hatékony hozzájárulás a fenntarthatóság-hoz, valamint a klímavédelemhez

 

Advertisement

Az eddigi tapasztalatok alapján valamennyi hazai vállalat jelentős megtakarítási potenciállal rendelkezik, csupán a megfelelő szakemberre van szükségük ezen pontok megtalálásához. A költségcsökkentés növeli a vállalat versenyképességét, valamint hozzájárul a klímavédelemhez.
A képzés előnyei:

– azonnali költségcsökkentő hatás
– a résztvevői projektek eddig több mint 75%-ban megvalósításra kerültek
– interaktív, gyakorlatorientált oktatás
– gyakorlati életből érkező gyakorlatias oktatók
– nemzetközi networking, kapcsolati tőke
– nemzetközileg elismert oklevél
– tapasztalatcsere, best practice-k megvitatása

Advertisement

 

A képzés a vállalati energiamenedzsment teljes vertikumát felöleli az energiatermeléstől és –beszerzéstől a –hasznosításon át a komplex energiagazdálkodási rendszerek kialakításáig illetve működtetéséig. A képzés során a résztvevők egy energiahatékonysági projektet dolgoznak ki a saját vállalat egy energetikai szempontból gyenge pontjának optimalizálására. A projekt megvalósításával a vállalat azonnali jelentős költségcsökkenést érhet el.

Advertisement

Jelentkezési határidő: 2018.10.17.

Bővebben a képzésről itt olvashat. 

Advertisement

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Olcsó és hatékony megoldás a homokkal tárolt napenergia a főzésben?

A napenergiás eszközben 80 perc alatt 16 kilogramm rizst lehet megfőzni.

Létrehozva:

|

Szerző:

Töltse ki a napelem-kalkulátort, és tudja meg, mennyibe kerülhet Önnek! Ingyenes kalkulálás itt (x)

Ghánai szakértők olyan napelemes gőzfőzőt fejlesztettek ki, amelyhez homokalapú hőtároló tartozik – írja az alternativenergia.hu. A szakértők szerint a homokban rejlő potenciált még nem vizsgálták széles körben, dacára a hőstabilitásnak és az alacsony költségnek. A meglévő tanulmányokban elsősorban diódákat, fűtőelemeket vagy indukciós rendszereket használtak hőforrásként, a homokban tárolt hő felhasználását csak korlátozott mértékben vizsgálták.

A tesztelt berendezés 20 fotovoltaikus modulból áll, amelyek maximális teljesítménye 580 W, hatékonysága pedig 22,65 százalék. A modulok egy struktúrára vannak felszerelve 10 fokos dőlésszöggel dél felé és 0 fokos azimutszöggel. A termelt villamos energia a hőtároló rendszerbe kerül, ez két komponensből áll: egy kőbányai homokkal töltött lágyacél tartályból, illetve egy, ebbe beágyazott egyenáramú ellenállásos fűtőelemből.

A homokréteg felett egy 10 kilogramm vizet tartalmazó víztartály található, amely gőzt termel a főzőtérben lévő ételek melegítéséhez. A főzőtér magassága 143, hossza 150, szélessége 57,5 centiméter, míg a hőakkumulátor méretei 15-ször 65,5-szer 44 centiméter.

Advertisement

A tesztelést egy, a ghánai Kumasi városában található középiskolában végezték, a forralás 2024. október 21. és 24. között, minden nap 10:00 és 15:00 óra között zajlott. A főzési kísérleteket 2024. november 5. és 7. között tartották, a használt műszerek között volt egy napsugárzásmérő, egy infravörös hőmérsékletmérő, egy voltmérő, egy ampermérő és egy hőkamera.

Az eredmények alapján a főzőkamra hőmérséklete 105–110 Celsius-fokra emelkedett, ami elegendő volt 16 kilogramm rizs 80 perc alatt, 16 kilogramm bab 140 perc alatt és 32 kilogramm banán 85 perc alatt történő megfőzéséhez. A berendezés 38,9 százalékos hőhatékonyságot ért el, ami hasonló körülmények között körülbelül 12–14 százalékkal meghaladja a szintén napenergiás gőzrendszerek, a Scheffler-tányérok teljesítményét. A homokalapú eszköz 13–15 MJ energiát tárolt, ami 400–900 W/m² változó napsugárzás mellett is 4–6 óra megbízható főzési időt biztosított.

Advertisement

A további elemzések alapján a megtérülési idő 4,5 év, a 20 éves teljes költség pedig a hagyományos biomassza-tűzhelyekénél 47 százalékkal alacsonyabb. Az éves kibocsátáscsökkentés 5312,22 kilogramm szén-dioxid, 11,1 kilogramm nitrogénoxid és 7,05 kilogramm PM2,5 finom részecske volt.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák