Kapcsolatfelvétel

Design

Már papírdobozban is kapható víz

Létrehozva:

|

„Boxed water is better” márkanéven kapható az első papírdobozos ivóvíz. Találó nevet adott termékének a michigani cég (magyarul: A dobozos víz jobb) ugyanakkor az utalás nem kifejezetten a víz kiemelkedő minőségére vonatkozik, inkább az innovatív csomagolásra.

Nem csak azért, mert 76 százalékban újrahasznosított papírból készült, de logisztikai szempontból is gazdaságosabb. Ugyanis a palackokkal szemben sokkal helytakarékosabbak: egy raklapra 35 ezer darab fér lapított állapotban, amelyeket csak a töltés után veszik fel végleges formájukat. Az egy kamionnal leszállított csomagolóanyag 26 kamiont tölt meg a vízzel teli dobozokkal. Tovább növeli a helykihasználtságot, hogy a tégla alakú dobozok jobban illeszkednek egymáshoz, mint a henger alakú palackok – írja a Citylab.

A cég termékei jelenleg Kanadában, Mexikóban, Hongkongban, Puerto Ricóban és 22 amerikai államban kaphatóak. A cég alelnöke Jeremy Adams szerint a PET-palack a fejlett világ leginkább tolerált természetszennyező hulladéka, csak az Egyesült Államokba több mint 1 milliárdot adnak el belőle, és minden egyes darab még legalább ezer évig fennmarad, miközben a papírdoboz 75 százaléka természetbarát, újrahasznosított papírból készül. A tavalyi évben másfél milliós bevételt produkáló cég másfél dollárért kínálja termékét.

forrás: hvg.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!