Kapcsolatfelvétel

Design

Már papírdobozban is kapható víz

Létrehozva:

|

„Boxed water is better” márkanéven kapható az első papírdobozos ivóvíz. Találó nevet adott termékének a michigani cég (magyarul: A dobozos víz jobb) ugyanakkor az utalás nem kifejezetten a víz kiemelkedő minőségére vonatkozik, inkább az innovatív csomagolásra.

Nem csak azért, mert 76 százalékban újrahasznosított papírból készült, de logisztikai szempontból is gazdaságosabb. Ugyanis a palackokkal szemben sokkal helytakarékosabbak: egy raklapra 35 ezer darab fér lapított állapotban, amelyeket csak a töltés után veszik fel végleges formájukat. Az egy kamionnal leszállított csomagolóanyag 26 kamiont tölt meg a vízzel teli dobozokkal. Tovább növeli a helykihasználtságot, hogy a tégla alakú dobozok jobban illeszkednek egymáshoz, mint a henger alakú palackok – írja a Citylab.

A cég termékei jelenleg Kanadában, Mexikóban, Hongkongban, Puerto Ricóban és 22 amerikai államban kaphatóak. A cég alelnöke Jeremy Adams szerint a PET-palack a fejlett világ leginkább tolerált természetszennyező hulladéka, csak az Egyesült Államokba több mint 1 milliárdot adnak el belőle, és minden egyes darab még legalább ezer évig fennmarad, miközben a papírdoboz 75 százaléka természetbarát, újrahasznosított papírból készül. A tavalyi évben másfél milliós bevételt produkáló cég másfél dollárért kínálja termékét.

forrás: hvg.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák