Kapcsolatfelvétel

Design

Művirágkarnevál Debrecenben

Létrehozva:

|

A kommunális hulladék újrahasznosítására, a szelektív hulladékgyűjtésre és a környezettudatos szemléletre kívánták felhívni a figyelmet csütörtökön Debrecenben, a harmadik alkalommal megrendezett művirágkarnevál szervezői – közölte Váradi Ferenc főszervező az MTI-vel a helyszínen.

Emlékeztetett rá, hogy mintegy húsz debreceni civil szervezet és többtucat magánszemély kezdeményezésére 2001-ben rendezték meg az első, majd 2006-ban a második művirágkarnevált a cívis városban. A rendezvény egyedisége, hogy a résztvevők kizárólag szelektív hulladékból készítik kompozícióikat, amelyet az idén a Simonffy utcai ifjúsági ház udvarán mutattak be – tette hozzá Váradi Ferenc. Az MTI tudósítója gyógyszeres dobozokból készült szobrot, raklapra rögzített sörösdoboz-alkotást, fűtőszálakból eszkábált tévéantennát, kerékpárral vontatott vagy éppen triciklire szerelt kompozíciókat látott a helyszínen. A karneváli felvonulást kulturális programok: divatbemutató, koncert, a Kuckó Művésztanya előadása követték. Váradi Ferenc elmondta: terveik szerint 2015-től évente megrendezik a debreceni művirágkarnevált, de a nevét valószínűleg megváltoztatják, mert meglehetősen sok félreértésre adott okot.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák