Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Naperőműveket építenének a rossz minőségű hesseni földeken

Létrehozva:

|

A német szövetségi tartományok egyre több területet szeretnének szabaddá tenni a napenergia-termeléshez.

Bajorország és Baden-Württemberg után Hessen is bejelentette, hogy a rossz minőségű földeket elérhetővé teszi a naperőműveket létrehozó vállalatok számára. A Bundesverband Solarwirtschaft e. V. (BSW) nevű szervezet üdvözölte a hírt és abból indult ki, hogy a három tartományt továbbiak fogják követni és a szükséges mennyiségben biztosítanak majd földeket a napenergiás áramtermelésre. Carsten Körnig, a BSW ügyvezetője elmondta, hogy a tető- és homlokzatfelületek hasznosítása mellett egyre inkább előtérbe kerülnek azok a szabad területek is, amelyek alkalmasak a napenergia termelésére. Ezeket a projekteket a lakosság is maximálisan elfogadja, mert alig jelentenek beavatkozást a természetbe és a tájképbe. Éppen ezért azzal számolnak, hogy a szövetségi tartományok egyre erősebben érdeklődnek majd e területek hasznosítása iránt és azt is javasolják azoknak, hogy kövessék Bajorország, Baden-Württemberg és Hessen példáját. Aki gazdaságilag is profitálni akar a növekvő ökoáram-keresletből, az hamarosan kénytelen lesz követni ezt a trendet.

A szakember hozzátette, hogy az elképzelés azokban a tartományokban is népszerűvé válhat, amelyek a közeljövőben leállítanák a szénbányászatot. A megújuló energiák ugyanis munkahelyeket és értéket teremtenek. A szénerőművekről való lemondáshoz és a sikeres regionális struktúraváltáshoz olyan tartományoknak is csatlakozniuk kellene, mint Észak-Rajna-Vesztfália, Szászország és Brandenburg. E tartományoknak ki kellene jelölniük az ilyen módon hasznosítható földterületeket. A BSW a szövetségi kormánytól arra számít, hogy ősztől végrehajtja a koalíciós szerződés 2019-re és 2020-ra tervezett pontjait, amelyek lényege, hogy az érintett régiókban enyhítenének a naperőművek helyszínével kapcsolatos előírásokon, amelyek korlátozzák a beruházásokat. A szervezet emellett azt követelte, hogy meg kell szüntetni a naperőmű-építést akadályozó piaci tényezőket, írta a solarwirtschaft.de.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!