Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.

Létrehozva:

|

Június 8. az óceánok világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tengerek és óceánok fontosságára, és az emberek felelősségére azok megóvásában, helyreállításában. Az óceánok és tengerek a Föld felszínének 70%-át teszik ki. Az élőhelyek 95 százaléka a tengerekhez kötődik, és közel 2 millió fajnak adnak otthont. Földünk tüdeje, hiszen az általunk belélegzett oxigén felét a tengeri növények biztosítják, a keletkezett szén-dioxid negyedét pedig elnyelik. Több mint egymilliárd ember számára biztosítanak megélhetést, több mint 3 milliárd ember számára pedig táplálékot. A globális felmelegedés, a túlhalászat, a zajszennyezés, a műanyagszennyezés és más emberi beavatkozások mára a korallzátonyok felének pusztulásához, a nagy halfajok 90 százalékának megsemmisüléséhez és több ezer faj fennmaradásának veszélyeztetéséhez vezettek.

A felelősségteljes vízfogyasztás népszerűsítése és a műanyag hulladék csökkentése mellett elkötelezett Waterdrop a különleges nap alkalmából limitált kiadású Ocean fantázianevű kulaccsal kívánja felhívni a figyelmet az élővizek fontosságára. A karc- és hőálló boroszilikát üvegből készült kulacsra festett tengeri élőlények szinte életre kelnek, ahogy a víz mozog a palackban. A kulacs neoprén védőtokkal és számozott kupakkal rendelkezik. A Microdrink kóstolókészlettel elérhető Ocean palackhoz 18 darab Microdrink üdítőkocka párosul, hatféle ízesítésben.

A Waterdrop a limitált kiadással egy nemes célt is támogat. A vállalat a People in Need szervezettel együttműködve minden értékesített Ocean üvegkulacs árának 10%-át ivóvízkutak építésére fordítja a harmadik világ ivóvízhiánnyal küszködő országaiban. Az Ocean kulacs június 8-tól a készlet erejéig elérhető a Waterdrop és a Notino webáruházakban, kizárólag a közép- és kelet-európai régióban.

Zöldinfó

AM: elfogadták a 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket – közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

Kiemelték: a stratégia olyan témákat helyez előtérbe, mint a védelemben részesülő területek hálózata, a természetes és természetközeli ökoszisztémákat károsító inváziós idegenhonos fajok visszaszorítása, illetve a fenntartható mezőgazdálkodás, erdőgazdálkodás, vad- és halgazdálkodás. A jelenleg elfogadott terv kiemelt feladatai közé tartozik továbbá a beporzók csökkenésének megállítása, az ökoszisztémák klímaváltozással szembeni ellenálló képességének javítása, a zöld infrastruktúra hálózat elemeinek fejlesztése, illetve a biodiverzitást veszélyeztető szennyezések mérséklése – írták a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy a biológiai sokféleség az élővilág változatosságát jelenti, Magyarország sokszínű természeti értékeinek hosszú távú megőrzése pedig elengedhetetlen a jelen és a jövő generációk  jóllétének biztosításához. Emellett a biodiverzitás az élelmiszertermelés alapja, valamint nélkülözhetetlen a talajtermékenység és a beporzás biztosításában, a víz és a levegő tisztításában, miközben gyógyszer-alapanyagot és faanyagot is nyújt számunkra. Kiemelt szerepet játszik továbbá a katasztrófák, a járványok és betegségek elkerülésében, hatásainak enyhítésében, illetve a globális és a regionális klíma szabályozásában.

Magyarország egyedülálló és gazdag természeti értékei, a változatos adottságú és egyre többek által látogatott nemzeti parkok, a vadon előforduló, védett növény- és állatfajok és ezek természetes és természetközeli élőhelyei, az őshonos haszonállatok és növények, valamint az egyedi magyar táj és a hozzá kapcsolódó természeti és kulturális értékek mind hozzájárulnak Magyarország országimázsához – mutattak rá a közleményben. A természeti erőforrások védelme és a velük való bölcs gazdálkodás követendő elv, hiszen így biztosítható, hogy hosszú távon megmaradjon Magyarország gazdag és értékes természeti környezete és biodiverzitása, amely elengedhetetlen a magyar lakosság minőségi életéhez – tájékoztatott a szaktárca.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!