Kapcsolatfelvétel

Design

Triciklivel vontatott ház purhabból

Létrehozva:

|

Az apró lakások hasznosak is lehetnek a környezet szempontjából, hatékonyságra és gazdaságosságra kényszerítik a lakót, de van az a méret, ami már egy ember számára is kényelmetlen.

Úgy látszik ez a helyzet a Bao House nevű mobil ház a kínai dot Architects cég agyszüleménye. A triciklire épített „ház” poliuretán (pur) habból készült. A projekt egy Beijingben tartott művészeti és építészeti kiállítás, a Get It Louder 2012 részét képezte. A könnyű, vízálló és hőszigetelt építmény szerkezete fából és textilből készült, ebbe fecskendezték be a purhabot. Ez az anyag hőszigetelőként nem túl környezetbarát, nem újrahasznosítható, nehezen felújítható, és relatíve drága is. A tető átlátszó polikarbonát lemezekből áll, az egyedüli bejárat pedig csúsztatva nyitható. A Bao kiállítási tárgyként érdekes lehet, de sajnos semmilyen praktikus haszna nincs.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák