Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Vettel visszatér, de ezúttal szintetikus üzemanyaggal környezettudatosan nyomul majd a legendás autókkal

Sebastian Vettel egy angliai fesztiválon vezet majd, ahol a fenntarthatóság fontosságára is felhívja a figyelmet.

Létrehozva:

|

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel lesz az idei angliai Goodwood Festival of Speed főszereplője – számol be a Formula1New. A visszavonult versenyző több legendás autót is vezet majd a rendezvényen.

Ez lesz a német első fellépése a fesztiválon 2012 óta, akkor a 2011-es Red Bull RB7-es versenyautót vezette egykori csapattársa, Mark Webber oldalán, a kocsival 2011-ben bajnoki címet szerzett. Idén a fesztivált júliusban 13-16. között tartják, Vettel szereplése valójában egy rendkívül jelentős esemény, mivel a 35 éves versenyző minden egyes futamán szintetikus üzemanyagot fog használni, amivel a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

A szintetikus üzemanyagok használatával Vettel a motorsport fenntartható jövőjét próbálja előmozdítani. A korábbi pilóta évek óta hangoztatja a zöld megközelítés fontosságát, miközben környezetvédelmi aktivistaként is tevékenykedik.

Az egykori Aston Martin-, Ferrari- és Red Bull-sztárt rajongók ezrei buzdítják majd a fesztiválon. Vettel várhatóan a szenzációs 15 éves F1-es karrierjének autóit fogja irányítani, a kocsikkal négy világbajnoki címet és 53 futamgyőzelmet szerzett, ezzel jelenleg a harmadik helyen áll a Formula-1-győztesek örökranglistáján.

Emellett a német ex-versenyző saját gyűjteményéből is vezet majd néhány autót, köztük Ayrton Senna 1993-as McLaren MP4/8-asát, valamint Nigel Mansell Williams FW14B-jét. Vettelnek a motorsport fenntarthatóbbá tételére irányuló törekvésének tiszteletére a Goodwood bejelentette, hogy a fesztiválon az autók 20 százaléka hidrogénnel, elektromos energiával vagy szintetikus üzemanyaggal működik majd.

Advertisement

Az egykori F1-es pilóta minden bizonnyal izgatott, hogy ismét részt vesz a fesztiválon, miközben alig várja, hogy bemutathassa a fenntartható üzemanyag hatékonyságát. „Nagyszerű, hogy ennyi év után visszatérhetek Goodwoodba” – mondta Vettel, hozzátéve, alig várja, hogy beülhessen a legemlékezetesebb autói volánja mögé, amelyek fenntartható üzemanyaggal fognak futni az érintett hétvégén. „Szenvedélyes versenyző vagyok, és fontos számomra, hogy ma és a jövőben is élvezzük az ikonikus versenyautókat, de mindezt felelősségteljes módon tegyük” – emelte ki.

Zöld Közlekedés

Volvo: a tisztább és biztonságosabb városi közlekedésre optimalizálva

A Volvo Trucks bemutatja első olyan teherautó-modelljét, amelyet kizárólag elektromos hajtással dobnak piacra.

Létrehozva:

|

Szerző:

A nehéz rakományok szállítására is alkalmas, és a sofőr számára kiemelkedő kilátást kínáló FM Low Entry egy elektromos teherautó, amelyet a biztonságos és hatékony városi közlekedésre optimalizáltak. Ahogyan egyre több város törekszik a károsanyag-kibocsátási szintek csökkentésével a városi környezet javítására, az olyan nulla károsanyag-kibocsátású teherautók iránti kereslet is gyorsan növekszik, amelyek megfelelnek ezeknek az új vásárlói követelményeknek. A Volvo Trucks elektromosteherautó-kínálatának legújabb eleme – a Volvo FM Low Entry – egy nehézkategóriás tehergépjármű, amelyet kifejezetten a városi területeken a különféle szállítási feladatok ellátására fejlesztettek ki. Ez egyben a Volvo Trucks első olyan modellje, amely csak elektromos hajtással kerül a piacra.

„A lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású Volvo FM Low Entry nagyszerűen kiegészíti az elektromos termékpalettánkat, kiválóan alkalmas városi közlekedésre, és a járművezetőt szem előtt tartva terveztük. Erőteljes, mégis könnyen vezethető és egyszerű manőverezhetőséget kínál. Az új Volvo FM Low Entry tökéletesen összecseng az elektromos kínálatunk bővítésére irányuló törekvéseinkkel, így még több ügyfelünk számára teszi lehetővé, hogy csökkentse szén-dioxid-kibocsátását” – fejti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Ötcsillagos Direct Vision Standard minősítés

Az alacsony vezetési pozíció tökéletes kilátást kínál a sofőrnek, aki így a környezetét is kényelmesen szemmel tarthatja. Az FM Low Entry ezen jellemzőjével ötcsillagos minősítést szerzett a London régiójában érvénybe lépő, és a nehézgépjárműveket minősítő Direct Vision Standard szabályrendszerében, amely 2024 negyedik negyedévében lép hatályba.*

A Volvo FM Low Entry rendkívül sokoldalú, és könnyen hozzáigazítható az olyan szállítási feladatok speciális követelményeihez, mint például a hulladékkezelés, az áruterítés és az építkezési munkálatok.

Advertisement

A most bemutatott új modell a Volvo jól ismert FM termékére épül. A tágas fülke alacsonyabbra és előrébb került, az alacsony lépcső és a lapos padló pedig megkönnyíti a fülkébe történő be- és kiszállást. Ezek a tervezési jellemzők ergonomikus, kényelmes és hatékony munkakörnyezetet teremtenek a sofőrök számára a forgalmas városi környezetben. Az új FM Low Entry modell kezdetben Európában, valamint Törökországban, Ausztráliában és Dél-Koreában kerül piacra. Az értékesítés 2024 első negyedévében, a gyártás pedig 2024 második negyedévében indul.

Nyolc elektromos teherautó-modell

Ezzel az új, tisztán elektromos városi teherautóval a Volvo világszerte immár összesen nyolc elektromos teherautó-modellt kínál. 2019-ben a Volvo Trucks lett az első globális gyártó, amely megkezdte a nehéz elektromos tehergépkocsik sorozatgyártását, és a vállalat célja, hogy 2030-ra az új Volvo teherautók globális értékesítésének 50%-a elektromos legyen.

A Volvo FM Low Entry fő jellemzői:

 • A kilátás (a sztenderd specifikációval) megfelel a Londoni Közlekedési Hivatal Direct Vision Standard szabványának.
 • A teherautó Volvo Dinamikus Kormányzás (VDS) rendszerrel van felszerelve a könnyű kormányzás és a vibráció csökkentése érdekében.
 • Háromféle ülésopció áll rendelkezésre: sofőrülés plusz 0, 1 vagy 3 utas. A 3 utasülés a vezetőfülke hátsó részén helyezkedik el, így a sofőr nem látja őket. Ez minimalizálja a holtteret, és a kiváló kilátáshoz is hozzájárul.
 • A számos ergonómiai jellemző közé tartozik az alacsony fellépő, a lapos padló és a jól elhelyezett kapaszkodók a könnyű és biztonságos be- és kiszálláshoz.
 • A teherautó elérhető a Volvo új kamerás monitorrendszerével.
 • Két fülkeméret érhető el: Hálófülke (belmagasság 1575 mm) és Globetrotter fülke (belmagasság 1945 mm).
 • Rendelkezésre álló tengelykialakítások: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
 • Megengedett szerelvényössztömeg: 19–32 tonna
 • Motor: 330 kWh
 • Akkumulátor: 360 kWh (4 akkumulátor)
 • Hatótávolság: 200 km-ig (a hatótáv több paramétertől is függ, mint például a terhelés, a vezetési stílus, a vezetési ciklus, a domborzat, a hőmérséklet, stb.)
 • Töltés: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Tengelytáv: 3900–6000 mm

Forrás: Volvo Trucks Hungary

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!