Kapcsolatfelvétel

Design

Az iPhone második élete

Létrehozva:

|

Ki gondolná, hogy tönkrement iPhone alkatrészekből különleges, egyedi tárgyakat lehet készíteni?

Természetesen csak annak az embernek a kezében válik alkalmassá erre a használaton kívüli alkatrész, aki kellő fantáziával, kreativitással, sőt, művészi hajlammal rendelkezik, írja a zoldtrend.hu. Izgalmas vállalkozás ilyen munkába fogni, de akad erre példa. Ilyen a Kickstarter projekt keretein belül zajló tervezés és kivitelezés, amelynek eredményeképpen esztétikus tárgyak készülnek, amellett, hogy ez a vállalkozás környezetvédelmi profillal is bír. Konkrétan mi is készült az itt dolgozó kreatív alkotó munkája nyomán? Az egész projektet kezdeményező vállalkozó többek között képkereteket, órákat, asztalokat, ékszereket kreált több ezer összetört képernyőből és szemétbe dobott telefon alkatrészből. Megannyi szervízzel vette föl a kapcsolatot annak érdekében, hogy onnan a törött alkatrészeket megszerezze magának, megmentse azokat a hulladékba kerüléstől és nem utolsó sorban elérje, hogy a higanyt tartalmazó kijelzők közül minél kevesebb okozzon környezeti károsodást. Egyedüliként kezdte a munkát, de ma már folyamatosan szélesíti hálózatát és ötleteivel mind több érdekes, új tárgy készülhet el a törött, használaton kívül árválkodó informatikai és elektronikus eszközök tönkrement darabjaiból, alkatrészeiből.

-

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!