Kapcsolatfelvétel

Design

Az iPhone második élete

Létrehozva:

|

Ki gondolná, hogy tönkrement iPhone alkatrészekből különleges, egyedi tárgyakat lehet készíteni?

Természetesen csak annak az embernek a kezében válik alkalmassá erre a használaton kívüli alkatrész, aki kellő fantáziával, kreativitással, sőt, művészi hajlammal rendelkezik, írja a zoldtrend.hu. Izgalmas vállalkozás ilyen munkába fogni, de akad erre példa. Ilyen a Kickstarter projekt keretein belül zajló tervezés és kivitelezés, amelynek eredményeképpen esztétikus tárgyak készülnek, amellett, hogy ez a vállalkozás környezetvédelmi profillal is bír. Konkrétan mi is készült az itt dolgozó kreatív alkotó munkája nyomán? Az egész projektet kezdeményező vállalkozó többek között képkereteket, órákat, asztalokat, ékszereket kreált több ezer összetört képernyőből és szemétbe dobott telefon alkatrészből. Megannyi szervízzel vette föl a kapcsolatot annak érdekében, hogy onnan a törött alkatrészeket megszerezze magának, megmentse azokat a hulladékba kerüléstől és nem utolsó sorban elérje, hogy a higanyt tartalmazó kijelzők közül minél kevesebb okozzon környezeti károsodást. Egyedüliként kezdte a munkát, de ma már folyamatosan szélesíti hálózatát és ötleteivel mind több érdekes, új tárgy készülhet el a törött, használaton kívül árválkodó informatikai és elektronikus eszközök tönkrement darabjaiból, alkatrészeiből.

-

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák