Kapcsolatfelvétel

Otthon

Cocoon, a különcök alvóhelye

Létrehozva:

|

Nem kerül sokba, fenntartható szálláshelyül szolgál bárki számára, csak meglehetősen különös fekhely az óriási madárfészekre emlékeztető “ágy”.

Így lehet titulálni azt az ötletes találmányt, amely a Cocoon nevet kapta és bemutatásként annyit lehet róla tudni, hogy könnyű, vízálló és megfizethető faszerkezetes alvóhely, írja a zoldtrend.hu. Ha van kézügyessége a vásárlónak két óra alatt összeszerelheti magának, de ha szükséges profi csapatot küld a helyszínre a gyártó cég. Erről a meglehetősen szokatlan külsejű fekhelyről azt is érdemes megjegyezni hogy olyan vonzó tulajdonsággal is bír, miszerint légkondicionáló mechanizmusa fenntartható módon nap- és szélenergiával működtethető. Paraméterei: a fából és alumíniumból álló szerkezet gömb alakú, súlya 60 kg és 12 felfüggesztési pont adja a stabilitását. További ismérve, két fő számára biztosít megfelelő alvóhelyet egy nagyméretű matrac elhelyezésével. Vízálló külső bőr védi a kellemes belső teret, amely jól ellenáll a viszontagságos, szélsőséges időjárásnak is.

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!