Kapcsolatfelvétel

Design

Ehető műalkotások

Létrehozva:

|

A cím nem fikció, hanem maga a valóság. Szó szerint ehető műalkotásokat készít Carl Warner, méghozzá különlegeseket.

Egyszer svájci alpesi tájat, máskor Charlie és a csokigyár képét idézi a szinte számítógépes grafikának tűnő ábrázolás, holott teljes egészében élelmiszerekből hozza létre az alkotást. Hol napfelkeltét, hol téli havazást örökít meg, mutat szemet gyönyörködtető tájakat, s teszi ezt mind mind étel, élelmiszer felhasználásáva,l akár heteket töltve ezzel a foglalatossággal.

“Élelmiszer-képeit” lefotozták és a képeket a közelmúltban Londonban egy speciális kiállítás keretében be is mutatták. Az édességekből, gyümölcsökből, zöldségekből összeállított művekről készült különleges fotók meghökkentő módon hatottak a látogatókra, a képeket nézegetve szinte el sem hitték, hogy a fotós valódi ételeket örökített meg. A tárlat helyszínén élőben megtekintett csokoládé hegycsúcsok győzték csak meg az érdeklődőket arról, hitelesek a képek, a meglepő műalkotások.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák