Kapcsolatfelvétel

Design

Nem kell többet sem kulacsot cipelni, sem PET palackkal környezetszennyezni

Létrehozva:

|

A 80-as években volt az a kis műanyag gyűrűkből álló, teleszkóposan összecsukható kempingpohár, ami sorjás volt, csöpögött és könnyen büdösödött, megvan?

Na ez majdnem olyan, de annál sokkal jobb: 6 dl víz fér el benne és 3 cm vastagra összecsukható, könnyen tisztántartható és nem tűnik túl sorjásnak sem. A Hydaway névre hallgató találmány megvalósulásához ráadásul minden adott: a fejlesztők már jóval több pénzt szedtek össze, mint amire szükségük lett volna. A 20 dollárba kerülő kulacs augusztustól lesz megvásárolható, ott lesz a helye minden magára valamit is adó hipszter kiránduló zsebében!

forrás: index.hu

 

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Flo

    2015-05-20 at 06:10

    Arról is adjatok hírt, amikor már konkrétan megvehető, jó?

  2. Varga Zsuzsanna

    2015-05-22 at 09:18

    Nálunk mikor, és hol, és mennyiért lesz kapható?

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák