Kapcsolatfelvétel

Design

Fotelkönyvtár

Létrehozva:

|

Biztosan sok furcsa elnevezéssel lehetne illetni ezt az olvasó fotelt, de talán a cím fejezi ki leginkább, mire való. Nem csak kényelmes olvasóhelyül szolgál, hanem tekintélyes mennyiségű könyv elhelyezésére is alkalmas. 

Eredetileg gyári termékről van szó, amit a legkülönbözőbb színkombinációkban készíthetnek el a megrendelő számára. Az ügyes kezűeknek azonban valószínűleg nem okozna gondot az elkészítése, akár jó minőségű fenyőfából, akár masszívabb keményfából.

Ha jól megfigyeljük, akkor a statikailag fontos részek vastag lapanyagból készülnek, így az egész bútor alaplapja, a fotelrész ülőlapja, oldalsó karfa részei és a háttámla rész is. Lapanyag még a legfelső polcrész alapja, és egyes függőleges merevítők is. A laprészekbe csaphornyos kötéssel, köldökcsapozással vagy lamelló kötéssel lehet belecsapolni a négyzet keresztmetszetű léceket, melyek az ülőalkalmatosság szilárdságához is hozzájárulnak. A laprészek és a lécek egymásba engedése bizony nem tűnik könnyű feladatnak, de nem megoldhatatlan.

Fontos a kisbútor szilárdsága, mert hiszen az a lényege, hogy jól megpakolhassuk könyvekkel – úgy pedig tekintélyes súlya lesz. A kötéseknek nagyon erősnek, szilárdnak kell lenniük, és gondoskodni kell arról is, hogy legalább kis mértékben el tudjuk mozdítani a könyvekkel megpakolva súlyos szerkezetet. Az eredetei konstrukcióban rejtett görgők vannak a talplemezbe süllyesztve.

forrás: ezermester.hu

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!