Kapcsolatfelvétel

Design

Gramofon fából és papírból?

Létrehozva:

|

A Jónófón gramofonról ne a régi fémtölcséres szerkezet jusson eszünkbe: a papírból és fából fabrikált zenelejátszónál biztosan nem okoz gondot a cipekedés.

A Jónófón egy izlandi tervező, Jón Helgi Holmgeirsson új projektje, amely nem csak mutatóba készült, hiszen a ráhelyezett bakelitlemezek nagyon is jól szólnak! A tervező ezzel az alkotásával a világ legelső gramofonjának állít emléket, melyet Emile Berliner német tervező készített el mintegy 100 évvel ezelőtt. Azonban Holmgeirsson dizájnja a súlyos, hatalmas fémtölcsérrel ellátott lemezlejátszónak egy másféle, egyszerűbb és súlyra is könnyebb megközelítése. A gramofon biológiailag lebomló anyagokból készült. Alapját vékony, ötletes formájúra metszett funérlemez darabok alkotják, melyek tökéletesen illeszkednek egymásba. A tölcsér pedig papír alapanyagú, és tartalmaz még egy gramofon tűt, egy műanyag lemezkét, egy fém vezetéket és legvégül egy papírpoharat. Ezt ha megfelelően a lemezre illesztjük, akkor ugyanúgy felerősíti kedvenc slágereink dallamát, akár csak több mint 100 esztendős elődje – ha nem jobban. A környezetkímélő tervezésű Jónófón alkotórészeire szedve, lapos és anyagtakarékos csomagolásban megvásárolható, és a mellékelt útmutatóval nagyon könnyedén összerakható, hogy otthonunkban élvezhessük a századfordulós hangzást.

forrás: alternativenergia.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!