Kapcsolatfelvétel

Utazás

Gyalogosokat és biciklistákat mentő légzsák

Létrehozva:

|

Hollandiában, a zöld és fenntartható életstílus mintaállamában több, mint 18 millió kerékpár közlekedik. Érthető tehát, hogy az infrastruktúrák és a környezetvédelem minisztériuma feladatának tekinti a kerékpározók és a gyalogosok testi épségének védelmét, ezért egymillió euróval finanszírozott egy tervet az autóra helyezhető légzsák kifejlesztésére.

A TNO autóscég egy érdekes technológiával állt elő: egy felfújható és az autó szélvédőjének alsó részére helyezhető légpárnával, amely felfogja az ütközést a gyalogos/kerékpározó és a 30 km/ó sebességgel közlekedő autó között. Ha az autó túl közel kerül hozzájuk, a két párnából álló légzsák felfúvódik a lökhárító magasságában elhelyezett érzékelő impulzusára.

A TNO Helmond városában egy bábuval tesztelte a légzsákot és az eredmény reményt keltő. A légzsák még 40 km-es sebesség mellett is lehetővé teszi a csontok és a fej sérülésének elkerülését. “A múltban sok intézkedést hoztak azoknak a védelmében, akik autóban ülnek, de semmit sem tettek azokért, akiket elüthetnek” – nyilatkozta a holland kerékpárosok szövetségének szóvivője – Itt nálunk minden évben legalább 60 életet lehetne a légzsákkal megmenteni.”, írja az energiacentrum.com.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Új autóbuszokat állított forgalomba a Volánbusz Tolnában

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Volánbusz 2018 óta Tolna vármegye csaknem 230 darabos autóbusz-állományának már több mint negyedét lecserélte. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, amely most tovább frissült a négy, legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású dízel motorral hajtott járművel – írták. A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo buszok Szekszárd és Tamási vonzáskörzete mellett a szomszédos vármegyékbe: Szekszárdról többek között Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre is közlekednek. A 8 érintett autóbuszvonalon a közlekedési társaság évente mintegy 123 ezer utazást bonyolít. Beszámoltak arról, hogy a MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjában az elmúlt öt évben az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Tolna vármegyébe legutóbb 20 Credobus Econell 12 és 6 Credobus Inovell 12 típusú autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt 63 új jármű fiatalította a flottát.

A Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Tolna vármegyében 344 autóbusz-vezetővel 24 helyi és 112 helyközi vonalon szállítja az utasokat. Azt írták, hogy a Volánbusz flottájába a 2022-ben zárult közbeszerzési eljárás eredményeként 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett. Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok es Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok. Az alacsony belépésű, akadálymentes buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel is.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!