Kapcsolatfelvétel

Otthon

Így takarékoskodj a vízzel a fürdőszobában!

Létrehozva:

|

Emlékeztek még a hőségriadókkal tarkított nyári hónapokra? Ugye milyen kellemes volt a tikkasztó kánikulában medencékben és természetes vizekben csobbanni, beugrani a zuhany alá vagy magunkba dönteni több liternyi folyadékot?

Azért, hogy a gyerekeinknek is legyen lehetőségük ezekre a – világ számos pontján luxusnak számító – tevékenységekre, felelősségteljesen kell gazdálkodnunk meglévő vízkészleteinkkel. A konyhai lehetőségekről korábban már írtam, most a fürdőszobában alkalmazható praktikákat veszem sorba.

1. Hagyd zárva a vízcsapot!

Igen, ez egy magától értetődő tanács, ha a vízfogyasztásunk mennyiségén akarunk faragni. De belegondoltál már, hányszor folyatod feleslegesen a vizet? Fogmosás közben és amikor a sampont a hajadra vagy a tusfürdőt a börődre dörzsölöd, teljesen szükségtelen folyatnod a vizet. Vegyél egy csinos kis fogmosó poharat, és gargalizálj abból! Fürdés helyett részesítsd előnyben a tusolást!

2. Gyűjtsd a tiszta fürdővizet!

Azt hiszem, nem kell bizonygatni, mennyi felesleges vegyszerrel érintkezünk nap mint nap. Figyeld meg, mi történik, ha a hét egy napján – ha bátor vagy, akkor pedig minden másnap – nem kensz magadra tusfürdőt, nem locsolsz habfürdőt a kádba! Ha nem izzadtál meg napközben, valószínűleg nem fog sem neked sem a környezetednek feltűnni, hogy kihagytál a tisztálkodási rituálédból néhány irritatív kemikáliát. A dugót necsak fürdésnél dugd be a kádba, hanem akkor is, ha tusolsz! Aztán a tiszta vizet merd egy vödörbe, és használd fel a lakáson belül viráglocsolásra, a kert öntözésére vagy a terasz lemosására! A bátrabbak erősen szennyezett ruhák áztatásakor is alkalmazhatják.

Advertisement

3. Gyűjtsd a tusfürdős/ habfürdős fürdővizet!

Az előbbi módszert követve lapátold a használt vizet egy vödörbe, aztán minden WC-használat után löttyints egy adagot a WC-be!

4. Gyűjtsd a feleslegesen kiengedett hideg vizet!

Hajmosáskor vagy zuhanyzásnál jó néhány liter víz elfolyik, míg megérkezik a meleg víz. Ennek azonban nem feltétlen kell használatlanula a szennyvízbe kerülnie. Tegyél egy kisebb vödröt, egy fazekat vagy egy kancsót a csap alá, amíg a meleg vízre vársz! Használd fel leveskészítésnél, viráglocsolásra, állatok itatására, töltsd a vízforralóba és készíts egy finom teát vagy csak igyál egy méretes pohár tiszta vizet! Zuhanyzás után a kádat is kiöblítheted magad után ezzel. Ha visszérproblémák kínoznak, alkalmazd a hideg-meleg vizes váltózuhanyt! Amíg a meleg vízre vársz, már folyathatod a hideget a lábadra. A fürdés végén pedig felhasználhatod a felfogott hideg vizet!

forrás: szemlelodosziv.blog.hu

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.

Létrehozva:

|

Szerző:

A fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elköteleződés nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan felelősségvállalás, amelynek közvetlen hatása van a személyes életünkre. A Waterdrop eddig is küldetésének tekintette a természetes vízfogyasztás népszerűsítését és az egyszer használatos műanyag palackok számának csökkentését. Ennek érdekében akítvan részt vesz a környezettudatosság növelésében, együttműködik környezetvédelmi szervezetekkel környezeti problémák megoldásán, támogatja a tiszta vízhez való hozzáféréssel foglalkozó programokat, valamint az óceánokban felhalmozódott műanyag palackok összegyűjtését. A Plastic Bank szervezeten keresztül minden eladott waterdrop kulacs után két PET-palackot gyűjt be a világ óceánjaiból. Termékei természetes alapanyagokból készülnek és felelős forrásból származnak, a csomagolásnál pedig arra törekszik, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzon, újrahasznosítható, komposztálható vagy környezetbarát anyagokat használjon. 

A waterdrop Signature Zöld szín elsőként a nemesacél kollekcióban jelenik meg három változatban, és fokozatosan jelenik majd meg minden termék csomagolásán. A vállalat az új, feltűnő waterdrop Signature Zöld színe célja nemcsak a vállalat zöld gondolkodásának kinyilvánítása, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet a környezettudatosabb döntések lehetőségére, amelyek egy fenntarthatóbb életmód kialakítására ösztönözhetnek.

Íme néhány apró változtatás, amelyekkel elkezdhetjük beépíteni a környezettudatosságot az életünkbe:

  • Kerüljük a felesleges hulladékot

Az életmódunk kialakításakor fontos szerepet játszik, hogy milyen termékeket vásárolunk. Az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek helyett választhatunk a tartós, újrahasznosítható alternatívák közül. A feláras műanyag zacskók vagy papírtáskák helyett használhatunk otthonról hozott szatyrokat. 

  • Támogassuk a helyi termelőket

Vásároljunk helyi termékeket és támogassuk a környezetbarát termelést. Ez nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem csökkenti a szállítás költségeit és a környezeti lábnyomot is.

  • Csökkentsük az energiafogyasztást

Az energiatakarékosság nemcsak a számlát csökkenti, hanem a környezeti terhelést is. Egyszerű lépésekkel is, mint például az energiatakarékos izzók használatával, a használaton kívüli elektronikai berendezések kikapcsolásával és a háztartási gépek rendszeres karbantartásával is sokat spórolhatunk.

  • Étkezzünk tudatosabban

Fogyasszunk több növényi alapú ételt, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Növeljük a természetes vízfogyasztást és keressünk természetes ízesítőket. Ezekkel nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk érdekében is sokat teszünk.

  • Támogassuk a környezetvédelmi kezdeményezéseket

Csatlakozzunk vagy támogassunk helyi vagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteket és kezdeményezéseket, vegyünk részt fenntartható életmódra ösztönző kihívásokon. A közösség ereje nemcsak ösztönöz, hanem fel is tölt energiával.

Bár ezek a változtatások apró cseppeknek tűnnek a tengerben, a Waterdrop hitvallása, hogy cseppről cseppre juthatunk el a nagy változásokhoz.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!