Kapcsolatfelvétel

Design

Környezetbarát lemezjátszó

Létrehozva:

|

A Sennheiser az egyik legikonikusabb név a zeneiparban. Mindenki, a Beatlestől Beyonce-ig, használta a mikrofonjait, fejhallgatóit és a hangfalait. Most ők is a környezettudatosság útjára léptek.

Annak szellemében, hogy a jelenlegi trendet kövessék, összefogtak Matthew Lim tervezővel, hogy megalkossanak egy környezetbarát lejátszót, mely nem csak hogy zöld anyagokból áll, hanem még költséghatékony is. A sima és egyszerű dizájn újrahasznosított és biológiailag egyszerűen lebomló anyagokat tartalmaz, például parafát és farostlemezt. A szemnek is igen szép darabok egy újrahasznosított fa dobozban érkeznek. A márka egyik leghíresebb sorozatáról, a Sennheiser HD-ről mintázták a szettet. A doboz tartalmaz egy lejátszót és egy fejhallgatót, mely a lemezek szépségét hivatott bemutatni a fiatalabb generációknak, akik az iPod-on és az mp3-on nevelkedtek.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák