Kapcsolatfelvétel

Design

Laptop táska kartonpapírból

Létrehozva:

|

A kartonpapír és a laptopok kapcsolata már több tervezőt megihletett.

Mika Becktor kreatív laptoptartója, a GreenCase azonban nem pusztán védi a gépet, hanem néhány egyszerű mozdulattal munkaállomássá varázsolható. Teljes mértékben újrahasznosítható, és az iroda kényelmét is biztosítja. Becktor eredetileg csak arra volt kíváncsi, hogy lehetséges-e laptoptáskát készíteni egyetlen ív anyagból. Mint kiderült, lehet és a kutatási során azt is megfigyelte, hogyan használják az emberek a számítógépeket az irodától távol. Ezek után született meg a GreenCase alapötlete. Becktor jelenleg támogatókat keres, hogy találmányát kereskedelmi forgalomba is hozhassa. A GreenCase egyrészt környezetbarát védőtok, másrészt komplett munkaállomás, amely kényelmesen alátámasztja a csuklót. A jobboldali, puhább felület az egérpad, a balon pedig marad hely telefonnak és az egyéb kisebb kütyüknek.

forrás: alternativenergia.hu

 

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák