Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Luxus tyúkketrec 220.000 forintért

Létrehozva:

|

Ki mondta, hogy egy egyszerű tyúkketrec nem lehet stílusos és modern? A portlandi székhelyű Wright Design Office ketrecei újrahasznosított cédrusfából készülnek, a retro csíkozás pedig bevallása szerint az 50-es évek moteleit idézi.

A ketrec teljes egészében elmozdítható. A talaj regenerálódása érdekében az iroda javasolja is a kéthetenkénti áthelyezést, ha van rá lehetőség. A madarakat egy kis kémlelő ablakon keresztül tarthatjuk szemmel, takarításhoz pedig a túloldali, emberi méretű ajtón lehet bemenni. Az időjárás viszontagságaitól tartós fém vagy üveggyapot tetőszerkezet védi a madarakat. A friss vizet egy külső rendszer biztosítja, a cédrusfa etetőt viszont beépítették, hogy távol tartsa a kártevőket. Egy teljesen felszerelt modern ketrec külső vízellátással és oldalajtóval körülbelül 218.000 forintba kerül, plusz 33.000-ért pedig létrás kifutót is illesztenek hozzá. Sőt, 27500 forintért a tervek is eladók, ha valaki kedvet kapott a ketrecépítéshez.

forrás: alternativenergia.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Ez lehet a megoldás a lítiumhiányra

Egy új vizsgálat alapján komoly lehetőségek rejlenek a víz alapú akkumulátoros technológiában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Texas A&M Egyetem munkatársai fémmentes, víz alapú akkumulátor-elektródákkal dolgozva jutottak izgalmas felfedezésre – számol be az okodrive.hu Az adatok alapján az energiatárolási kapacitásban akár 1000 százalékos különbség is jelentkezhet ezzel a megközelítéssel.

A víz alapú akkumulátorok a hagyományos akkumulátorokhoz hasonlóan egy katódból, egy anódból és egy elektrolitból állnak. Ebben a rendszerben azonban a katódok és az anódok olyan polimerek, amelyek képesek energiát tárolni, az elektrolit pedig szerves sókkal kevert víz. Az elektrolit oda-vissza szállítja az ionokat a katód és az anód között, az elektródával való kölcsönhatása révén pedig az energiatárolás kulcsa is egyben.

Dr. Jodie Lutkenhaus vegyészmérnök és a csapat tagja szerint ha egy elektróda túlságosan megduzzad a ciklikusság során, akkor nem tudja jól elvezetni az elektronokat, ezzel pedig elveszítjük a teljes teljesítményt. A szakértő hozzátette, ezen hatások miatt az elektrolitválasztástól függően akár 1000 százalékos különbség is felléphet az energiatárolási kapacitásban. A kutatók szerint a redox-aktív, nem konjugált gyökös polimerek elektródaként igen ígéretesek, ugyanakkor a kutatók is megjegyezték: keveset tudunk ezen polimerek vizes környezetben történő energiatárolási mechanizmusáról.

A szakértők szerint a víz alapú akkumulátorok képesek lehetnek ellensúlyozni az olyan fémek, mint a kobalt és a lítium esetleges hiányát, valamint kiküszöbölhetik az akkumulátortüzek lehetőségét. Előbbi már csak azért is fontos lehet, mert a jövőbeli anyaghiány miatt jelentősen megdrágulhatnak a lítium-ion akkumulátorok. Az alternatív technológia segíthet az ellátás stabilabbá válásában.

Érdemes hozzátenni, hogy a szakértők nem építettek új eszközt, csupán számítógépes szimulációkat és elemzéseket végeztek. Ennek ellenére a friss eredmények hozzájárulhatnak az akkumulátorok fejlődéséhez, a kutatók szerint felfedezésük előrelépést jelent a lítiummentes tárolók irányába.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!