Kapcsolatfelvétel

Utazás

Luxusturizmus

Létrehozva:

|

Ön hová utazna el legszívesebben, ha nem számítana a pénz? Kis Róbert Richárd turisztikai szakértő, szakújságíró már 169 országban járt, az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorában arról mesélt, hogy a luxusturisztikai utazások alatt szinte bármit megkaphat az ember, ha elég pénze van.

A luxusszállodákban a felszereltségtől kezdve a közösségi terek kialakításáig minden meg van határozva, sőt az is, hogy szobáiban mennyi legyen az egy főre jutó négyzetméter. A pompás környezet mellett olyan apróságokban nyilvánul meg a luxus, mint például a mézadagoló, ami cseppmentes fejjel rendelkezik. A las vegasi szállodákban minden van, és szinte mindegyik luxusszállodának minősül, viszont a lakosztály árak alacsonyak. Ez azért van, mert a szállodakomplexumokban rengeteg más olyan szolgáltatás és pénzköltési lehetőség van beépítve, ami rákényszerít a fogyasztásra, vásárlásra, hiszen a szerencsejáték ipar fellegvára a pénzköltésre rendezkedett be. A műsor másik vendége Vági József, turisztikai szakértő és szakújságíró arról beszélt, hogy itt mindenki megkaphatja a fényűző élet illúzióját.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Új autóbuszokat állított forgalomba a Volánbusz Tolnában

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Volánbusz 2018 óta Tolna vármegye csaknem 230 darabos autóbusz-állományának már több mint negyedét lecserélte. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, amely most tovább frissült a négy, legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású dízel motorral hajtott járművel – írták. A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo buszok Szekszárd és Tamási vonzáskörzete mellett a szomszédos vármegyékbe: Szekszárdról többek között Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre is közlekednek. A 8 érintett autóbuszvonalon a közlekedési társaság évente mintegy 123 ezer utazást bonyolít. Beszámoltak arról, hogy a MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjában az elmúlt öt évben az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Tolna vármegyébe legutóbb 20 Credobus Econell 12 és 6 Credobus Inovell 12 típusú autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt 63 új jármű fiatalította a flottát.

A Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Tolna vármegyében 344 autóbusz-vezetővel 24 helyi és 112 helyközi vonalon szállítja az utasokat. Azt írták, hogy a Volánbusz flottájába a 2022-ben zárult közbeszerzési eljárás eredményeként 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett. Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok es Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok. Az alacsony belépésű, akadálymentes buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel is.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!