Kapcsolatfelvétel

Utazás

Luxusturizmus

Létrehozva:

|

Ön hová utazna el legszívesebben, ha nem számítana a pénz? Kis Róbert Richárd turisztikai szakértő, szakújságíró már 169 országban járt, az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorában arról mesélt, hogy a luxusturisztikai utazások alatt szinte bármit megkaphat az ember, ha elég pénze van.

A luxusszállodákban a felszereltségtől kezdve a közösségi terek kialakításáig minden meg van határozva, sőt az is, hogy szobáiban mennyi legyen az egy főre jutó négyzetméter. A pompás környezet mellett olyan apróságokban nyilvánul meg a luxus, mint például a mézadagoló, ami cseppmentes fejjel rendelkezik. A las vegasi szállodákban minden van, és szinte mindegyik luxusszállodának minősül, viszont a lakosztály árak alacsonyak. Ez azért van, mert a szállodakomplexumokban rengeteg más olyan szolgáltatás és pénzköltési lehetőség van beépítve, ami rákényszerít a fogyasztásra, vásárlásra, hiszen a szerencsejáték ipar fellegvára a pénzköltésre rendezkedett be. A műsor másik vendége Vági József, turisztikai szakértő és szakújságíró arról beszélt, hogy itt mindenki megkaphatja a fényűző élet illúzióját.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Létrehozva:

|

Szerző:

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

“Spanyolországban évente ötmillió cigarettacsikk kerül a tengerbe” – érvelt az intézkedés mellett Eloi Badia, az önkormányzat klímavészhelyzetért és ökológiai átmenetért felelős tanácsosa, hangsúlyozva, hogy a dohányszemét lebomlása legalább tíz évig tart. Emlékeztetett arra, hogy a katalán város tavaly kísérleti programként vezette be tíz tengeri standjából négyen a dohányzás tilalmát, amelynek eredményeként 50 százalékkal csökkent az eldobált csikkek mennyisége. A sikeres próba után mostantól minden tengeri strandon tilos lesz a dohányzás, de a cigarettamentesség nem vonatkozik a vízparti éttermekre és bárokra. A szabályozás szerint a strandokon dohányzók 30 eurós (12 ezer forintos) pénzbüntetést kaphatnak. Spanyolországban már ötszáz fölött van a füstmentes partszakaszok száma, például a Kanári-szigeteken 61, a valenciai tartományban 72, Andalúziában 48, a Baleár-szigeteken pedig 19 tengerparti fürdőhelyen tiltották meg a dohányzást környezet- és egészségvédelmi okokból.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák