Kapcsolatfelvétel

Otthon

Matt Damon és a WC-bojkott

Létrehozva:

|

A bizarr kampányindító videó célja egészen egyszerű: tiszta vizet és higiéniát mindenkinek. Csak egy újabb feltűnősködő celeb vagy tényleg komolyan vehető a Water.org kampánya és kampányígérete?

A Water.org két szervezet összeolvadásával 2009-ben jött létre, Matt Damon Gary White-tal együtt alapította meg. Damon már korábban is foglalkozott a víz okozta globális problémákkal, most arra helyezik a hangsúlyt, hogy ne egy újabb, csak szlogenekkel operáló szervezet legyenek, hanem tényleges változást hozzanak, írja a vizpartifejlesztesek.blog.hu. Céljuk, hogy a vízzel kapcsolatos iparágakat változtassák meg, új finanszírozási modelleket (pl. a Nobel-békedíjas mikrohitelezés mintájára) és valódi partnerségeket alakítsanak ki. A nemrég indított kampányt Damonék kifejezetten viccesnek, könnyednek szánják, hiszen nem mást ígért meg, minthogy nem használ addig WC-t (mosdót), amíg nem jut mindenki tiszta vízhez és higiéniai szolgáltatásokhoz. A téma viszont sokkoló: minden 20. másodpercben meghal egy gyerek valamilyen vízzel kapcsolatos betegségben, a nők évente 200 millió órát töltenek azzal, hogy vizet szerezzenek, az USA lakosságának háromszorosa nem jut vízhez és több embernek van mobilja, mint WC-je. Ezt a videót több is követi majd a youtube-on, híres filmes és tv-s személyiségek bevonásával, kérdés, hogy ezt az ötletet is le kell-e húzni a WC-n, vagy működőképes és legalább figyelemfelkeltésre jó lesz.

forrás: vizpartifejlesztesek.blog.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!