Kapcsolatfelvétel

Öko Fashion

Ráfizetett a környezetszennyező esküvőre a Facebook mogulja

Létrehozva:

|

A Szilícium-völgyet uraló ifjú újgazdagoknál is szokás, hogy felvágnak az esküvőjükre rendelt pompázatos külsőségekkel. Sean Parker 10 millió dollárt költött a lagzira, hogy aztán 2,5 milliós bírságot fizessen még rá. Persze bőven futja neki a 2 milliárd dolláros vagyonából.

Az 1979-ben született Sean Parker, a Forbes milliárdos listáján szereplő mogul, a Napster egykori társalapítója és első elnöke, a Facebookkal együttműködő Spotify vezére jócskán ráfizetett a környezetszennyező kivagyiságra. Mintha Disneylandben vagy Atlantiszban mondta volna ki a boldogító igent: díszleteket rendelt, melyek ősi város romjait, mesterséges vízeséseket, gigantikus diszkót és lépcsőket is tartalmaztak. Csakhogy mindezt a szivárványos pisztráng élőhelyén tette, s a Kaliforniai Tengerparti Bizottság (CCC) ezt nem nézte jó szemmel. A szervezet 2,5 millió dolláros költségtétellel toldotta meg utólag az esemény 10 millió dolláros büdzséjét, és ezt Parker zokszó nélkül kifizette, nehogy pereskedés és egy rossz üzleti renomé legyen a vége, írja a piacesprofit.hu.

Parkerék mulatozása ugyanis megbolygatott egy környezetvédelmi területet, ráadásul engedély nélkül. A szilícium-völgyi mogul és stábja nem ügyelt ilyen formaságra. Régi vágya volt az újdonsült férjnek és hitvesének, hogy a Csendes-óceán mentén elhelyezkedő Big Sur körzetben keljenek egybe, amely Carmel (Clint Eastwood városa) és San Simenon (William Randolph Heart sajtócézár palotájának helye) között található.

A 2,5 millió dollárnyi bírság összege a körzetet védő alapítványhoz folyik be. Parker még azt is vállalta, hogy népművelő videót forgat vagy mobilalkalmazást készít, amely tudatja az emberekkel, mely helyek hozzáférhetők a lakosság számára, és melyek nem.

A dolog pikantériája, hogy számottevő környezeti kár nem érte az esküvő helyszínét, a hatóság mégis példát kívánt statuálni az engedély nélkül bulizók és építkezők számára, hogy elvegye a kedvüket attól, hogy a jövőben esetleg hasonló akciókra vetemedjenek.

 

Advertisement

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Öko Fashion

Kőkemény divatbemutató Baján

2022. október 21-én exkluzív divatbemutató keretein belül mutatta be új színes termékpalettáját és környezetbarát ECO Stone termékcsomagját a Bácska-Logistik Kft.

Létrehozva:

|

Szerző:

A kifutón VIKTORIAVARGA BUDAPEST kollekciójában olyan szépségkirálynők vonultak fel, mint Király Lili Miss Balaton 2014, Nagypál Krisztina Miss Balaton 2016 és Miss World Hungary 2019, Balogh Eleni Miss Balaton 2019, Németh Vivien Miss Balaton 2022. I. udvarhölgy és Czepek Kata Miss Balaton 2022. II. udvarhölgy. Az eseményt megnyitotta Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselő. 2022. október 21-én exkluzív divatbemutató keretein belül mutatta be új színes termékpalettáját és környezetbarát ECO Stone termékcsomagját a Bácska-Logistik Kft. Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Magyarország érdeke, hogy a magyar vállalkozások fejlődjenek, éppen ezért fontos kitűzés továbbra is a vállalkozások támogatása, hiszen ezekkel a családokat is támogatja az ország. „A Bácska-Logistik Kft. olyan vállalkozás, amely a gazdasági kihívásokra lehetőségként tekint. A cég mai napon bemutatott termékei, a bontási hulladék újrahasznosításával gazdaságos alternatívát kínálnak a környezettudatos fenntartható kivitelezések területén” – folytatta Zsigó Róbert.

„Cégünk a folyamatos termék fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fordít a termékek minél gazdaságosabb előállítására. Az inert hulladékok feldolgozásából keletkezett alapanyagok használatával gyártott termékeink az ECO STONE termékcsalád. Ezek a termékek jó minőségűek a szabványoknak megfelelőek, mégis gyártási költségük kevesebb ezért a piaci áruk is kedvezőbb. A bontási hulladék újra hasznosításának egy új lehetőségét mutatjuk meg akkor, amikor nagyobb hozzáadott értékkel a hulladékból egy minőségi alapanyagot állítunk elő. Az ECO STONE termékcsaládnak a megjelenése az építőiparban szereplő vállalkozásoknak két újabb lehetőséget kínál a fenntartható kivitelezések területén.

Az egyik az épületek bontásánál keletkező hulladék egyszerűbb és sokkal gazdaságosabb kezelése, a másik a feldolgozott inert hulladékból előállított késztermékek felhasználása. Nem utolsó sorban az így keletkezett termék újra vissza kerül az építőipari körforgásba, ezzel is segítve a környezettudatos vállalkozás politikát. Középtávú terveink között további gyártócsarnokok építése szerepel az ország több területén, hogy országos lefedettséggel tudjuk kínálni termékeinket. Természetesen legfőbb célunk, hogy magyar cégként magyar alapanyagokból folyamatos fejlesztések mellett bebizonyítsuk, hogy képesek vagyunk minőségi termékek előállítására, amik méltán kerülnek az építőipari láncolatba”.– mondta Barcsák Róbert a Bácska Stone tulajdonosa.

Varga Viktória, aki a 2022-es Glamour Women of the Year Díjátadó Gálán az Év divattervezője lett, őszi kollekciójával színesítette a Bácska Stone rendezvényét. A VIKTORIAVARGA BUDAPEST divatmárkát vibráló és élénk színek jellemzik, melyeket kifinomult szabásvonalak ötvöznek és nőies eleganciát keltenek életre. ”Szeretnénk ruháinkkal arra inspirálni a nőket, hogy legyenek bátrak, vállalják önmagukat és nőiességüket, valamint hordjanak színeket, hiszen egy jól eltalált árnyalat kiemeli a szépségüket és erősíti kisugárzásukat.” – mesélte a tervező. A kifutón olyan szépségkirálynők vonultak fel, mint Király Lili Miss Balaton 2014, Nagypál Krisztina Miss Balaton 2016 és Miss World Hungary 2019, Balogh Eleni Miss Balaton 2019, Németh Vivien Miss Balaton 2022. I. udvarhölgy és Czepek Kata Miss Balaton 2022. II. udvarhölgy.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!