Kapcsolatfelvétel

Otthon

Romantika és újrahasznosítás

Létrehozva:

|

A történet ugyan meseszerű, de megannyi köze van a praktikus, hétköznapi valósághoz. A helyszín Nyugat-Virginia, ahol él egy olyan művészházaspár, akik fejükbe vették hogy ott építik meg otthonukat, ahol először randevúztak.

A divattervező Lilah Horwitzról és párjáról, a fótos Nick Olsenről szól a romantikus történet, az ő közösen nézett naplementéjükről, és arról a közös elhatározásról amellyel otthonuk megépítésébe fogtak. Nem csekély áldozatot hoztak, hiszen mindketten odahagyták állásukat, felmondtak a munkahelyükön azért hogy álmukat megvalósítsák. Egyedülálló otthont terveztek, amelynek egyik különlegessége, hogy a teljes homlokzatot hajdani ablakokból építették meg. Minden munkálat a házépítés során az újrahasznosítás jegyében zajlott, természetes azzal a vágyálommal, hogy ismét együtt nézhessék a naplementét a hegyek felett, mint egykoron, szerelmük hajnalán. A cél megvalósult. A sokablakos homlokzat biztosítja, hogy az épület természetes fényárban úszik, szinte teljes mértékben nélkülözhetik a mesterséges világítást. Szerelmi fészkük kialakításához a környékbeli antik kereskedőknél is begyűjtöttek jónéhány “portékát”, és a garázsvásárokban is kutattak “egyedi kincsek” után. Végül is az épület nagy részét újrahasznosított fa képezi, a berendezés vintage (régies) stílusú, a nappali egyediség pedig egy ódon tűzhely adja.

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!