Kapcsolatfelvétel

Design

Szívdobbanás kerékpár kerekekből?

Létrehozva:

|

Igen, ezt az illúziót kelti az a szobor, amely a cipőiről is ismertté vált Buffalo városában található. A különleges szív alakú alkotáshoz semmi mást, csak kerékpár kerekeket használtak fel.

Az építész végzettségű művészember, Casey Milbrand, itt, szülővárosában építette meg 25 darab újrahasznosított bicikli kerékből a szívet formázó szobrot. A látványosságnak is beillő “térplasztika” még interaktív funkcióval is bír. Két személy együttes közreműködésével ugyanis “életre kel”. Méghozzá olymódon, hogy a szobor kerekei mozgásba lendülnek ahogy a két ember egymással szemben tekeri a pedálokat. Ezáltal a fura kerék együttes lüktető szívet szimbolizál. És amint egyre gyorsabban forognak a kerekek szinte megelevenedik a bordó, szilárd szív forma. Azaz, annak illúziója, mégha pillanatokra is. A különlegesség jó érzésekkel tölti el a városlakókat. Ez késztette a művészt arra, hogy kampányt indítson annak érdekében, hogy mind több helyszínen legyen ilyen, véleménye szerint a szerelmeseket és a barátokat összekötő kerékpárkerekes szívszobor.

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák