Kapcsolatfelvétel

Design

Viszik, mint a cukrot a 2400 forintos számítógépet

Létrehozva:

|

Néhány nap alatt összejött a kitűzött összeg 25-szöröse, és továbbra is folyamatosan érkeznek a megrendelések a nagyon olcsó, mégis teljes értékű számítógépre.

Amikor szombaton először írtunk a C.H.I.P.-ről, már a cikkünk olvasottságából is sejtettük, hogy óriási lesz az érdeklődés a közösségi tőkegyűjtés fázisában lévő olcsó számítógép iránt. És valóban: azóta már a célként kitűzött 50 ezer dollár sokszorosa összejött, az érdeklődők több mint 1,2 millió dollár értékben rendeltek a gépből a Kickstarteren.

A hitelkártya méretű masina alapmodellje 9 dollárba, azaz kb. 2400 forintba kerül, ezért cserébe egy 1 GHz-es a processzort, 512 MB-os DDR3 RAM-ot, és 4 GB-nyi tárhelyet tartalmazó, wifi- és bluetooth-kapcsolatra képes eszközt kapunk. A gépet további néhány tucat dollárért (néhány ezer forintért) akkumulátorral, HDMI és VGA csatlakozókkal és más extrákkal bővíthetjük. Magyarországi rendeléskor van még egy költség, de a C.H.I.P. ezzel a kb. 5 ezer forintos szállítási díjjal együtt is egy nagyon(-nagyon) olcsó számítógép marad. Ha megvan az eszköz, már csak monitorhoz és billentyűzethez kell csatlakoztatni, és teljes értékű számítógépként használható: böngészésre, játékhoz, e-mailezésre, torrentezéshez, videózáshoz stb. A Linux-alapú operációs rendszert futtató géphez ezernél is több szoftver lesz, mindegyik ingyenes.

forrás: hvg.hu

2 hozzászólás

2 Comments

 1. Bárdos Mária

  2015-05-18 at 12:10

  Hol lehet megrendelni?

 2. tedi

  2015-05-28 at 06:58

  Itt a KINGSMAN, láttátok a filmet ? igazából
  mindenki le lesz figyelve, azért szórják ilyen olcsón… !!!!
  Ott is 1 dollárért adták a SIM kártyákat, és milliók vásárolták…. innentől irányítva voltak.. 🙁 miért döltök be ????

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!