Kapcsolatfelvétel

Design

Viszik, mint a cukrot a 2400 forintos számítógépet

Létrehozva:

|

Néhány nap alatt összejött a kitűzött összeg 25-szöröse, és továbbra is folyamatosan érkeznek a megrendelések a nagyon olcsó, mégis teljes értékű számítógépre.

Amikor szombaton először írtunk a C.H.I.P.-ről, már a cikkünk olvasottságából is sejtettük, hogy óriási lesz az érdeklődés a közösségi tőkegyűjtés fázisában lévő olcsó számítógép iránt. És valóban: azóta már a célként kitűzött 50 ezer dollár sokszorosa összejött, az érdeklődők több mint 1,2 millió dollár értékben rendeltek a gépből a Kickstarteren.

A hitelkártya méretű masina alapmodellje 9 dollárba, azaz kb. 2400 forintba kerül, ezért cserébe egy 1 GHz-es a processzort, 512 MB-os DDR3 RAM-ot, és 4 GB-nyi tárhelyet tartalmazó, wifi- és bluetooth-kapcsolatra képes eszközt kapunk. A gépet további néhány tucat dollárért (néhány ezer forintért) akkumulátorral, HDMI és VGA csatlakozókkal és más extrákkal bővíthetjük. Magyarországi rendeléskor van még egy költség, de a C.H.I.P. ezzel a kb. 5 ezer forintos szállítási díjjal együtt is egy nagyon(-nagyon) olcsó számítógép marad. Ha megvan az eszköz, már csak monitorhoz és billentyűzethez kell csatlakoztatni, és teljes értékű számítógépként használható: böngészésre, játékhoz, e-mailezésre, torrentezéshez, videózáshoz stb. A Linux-alapú operációs rendszert futtató géphez ezernél is több szoftver lesz, mindegyik ingyenes.

forrás: hvg.hu

2 hozzászólás

2 Comments

 1. Bárdos Mária

  2015-05-18 at 12:10

  Hol lehet megrendelni?

 2. tedi

  2015-05-28 at 06:58

  Itt a KINGSMAN, láttátok a filmet ? igazából
  mindenki le lesz figyelve, azért szórják ilyen olcsón… !!!!
  Ott is 1 dollárért adták a SIM kártyákat, és milliók vásárolták…. innentől irányítva voltak.. 🙁 miért döltök be ????

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák