Kapcsolatfelvétel

Design

Zöld energiával éltethető játék baba

Létrehozva:

|

Olyan játék babát keresel gyermekednek, ami nem csak szórakoztató, hanem nevel is? Akkor alighanem nem kell tovább keresgélned, és ha megrögzött zöld vagy akkor sem kell aggódnod.

A Sierra Club, az Egyesült Államok legnagyobb, legrégebbi és legnagyobb befolyással rendelkező zöld szervezete hívta fel ugyanis a figyelmet arra a játék babára, amely azon kívül, hogy emberi jellemvonásokkal bír, és még a megújuló energiákat is népszerűsíti. A Sierra Club, külön programja és weboldala a zöld otthon, amely a fenntartható életvitelre próbálja meg rávezetni az amerikaiakat és ezen oldal blogjában hívták fel a környezettudatos amerikaiak figyelmét erre e különös játék babára. A neves albán származású designer, Endrit Hajno által megálmodott játék baba, ugyanis lényegesen többre képes, mint egy egyszerű baba. Ahhoz hogy életre kelljen napfényre és szélre van szüksége, amit a gyerekeknek kell biztosítania számára. Így a gyermek nem csak játszik, hanem megismeri a napenergia és szélenergia jellegzetességeit is. A játék baba kezein és lábain tapadókorongok találhatóak, amivel az ablaküvegre lehet ragasztani, kijelzőjén pedig mutatja, hogy a babának mennyi életenergiája van, és hogy hány pontos gyűjtött össze a szél és napenergiából. A játék baba szinteket is képes teljesíteni, és ahogy egy modern játéktól illik Bluetooth technológiával is el van látva. A játék hamarosan kapható lesz a boltok polcain is, írja az ebrand.hu.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák