Kapcsolatfelvétel

Design

Zseniális szélerősségmérő iPhone-hoz

Létrehozva:

|

Szükséged volt már valaha arra, hogy pontosan tudd a szél sebességét adott pillanatban?

Ha igen, akkor segítségedre lehet a Vaavud iPhone-ra illeszthető szélsebességmérője. Szörfösök, vitorlázók, golfjátékosok figyelem! Eddig nem is tűnik olyan érdekesnek a dolog, hiszen könnyű elképzelni egy külső eszközt, ami mondjuk a Bluetooth csatornán átküldi a mérési eredményeket a telefonra. Ebben az apró kis mérőeszközben azonban nem ez az igazán érdekes, hanem az, hogy ugyan ez is vezeték nélkül kommunikál az iPhone-oddal, de mégis mindezt mindenféle elektronika nélkül teszi. Sőt, igazából a mérést is a telefon végzi el. Egy nagyon ügyes és egyszerű megoldás született: a Vaavud eszköze mágneseket használ.

A szélerősségmérőt be kell dugnod a jack aljzatba. Ez csupán tartóként funkcionál, nincs jelentősége a működés szempontjából.
Aztán a lapátokat megpörgeti a szél, vele együtt a benne lévő kis mágneseket. A pörgés sebességét pedig az iPhone magnetométere érzékeli. Az a amit te csak iránytűként ismersz vagy használsz. Óriási ötlet, és mivel egyszerű, olcsó is, az eszköz ára 30 font, ami alig több mint 10 000 Ft.

forrás: beszeljukmac.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!