Kapcsolatfelvétel

Design

Zseniális szélerősségmérő iPhone-hoz

Létrehozva:

|

Szükséged volt már valaha arra, hogy pontosan tudd a szél sebességét adott pillanatban?

Ha igen, akkor segítségedre lehet a Vaavud iPhone-ra illeszthető szélsebességmérője. Szörfösök, vitorlázók, golfjátékosok figyelem! Eddig nem is tűnik olyan érdekesnek a dolog, hiszen könnyű elképzelni egy külső eszközt, ami mondjuk a Bluetooth csatornán átküldi a mérési eredményeket a telefonra. Ebben az apró kis mérőeszközben azonban nem ez az igazán érdekes, hanem az, hogy ugyan ez is vezeték nélkül kommunikál az iPhone-oddal, de mégis mindezt mindenféle elektronika nélkül teszi. Sőt, igazából a mérést is a telefon végzi el. Egy nagyon ügyes és egyszerű megoldás született: a Vaavud eszköze mágneseket használ.

A szélerősségmérőt be kell dugnod a jack aljzatba. Ez csupán tartóként funkcionál, nincs jelentősége a működés szempontjából.
Aztán a lapátokat megpörgeti a szél, vele együtt a benne lévő kis mágneseket. A pörgés sebességét pedig az iPhone magnetométere érzékeli. Az a amit te csak iránytűként ismersz vagy használsz. Óriási ötlet, és mivel egyszerű, olcsó is, az eszköz ára 30 font, ami alig több mint 10 000 Ft.

forrás: beszeljukmac.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák