Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Ezzel a rendszerrel még többet spórolhatnak a napelemesek

Az Emaldo Power Store a mesterséges intelligenciát hívja segítségül.

Létrehozva:

|

Az otthoni, mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt energiamegoldásokra specializálódott Emaldo lerántotta a leplet legújabb termékéről, az Emaldo Power Store-ról. A fejlett energiatárolási megoldást kifejezetten napelemekhez hozták létre. A nagy teljesítményű és sokoldalú rendszert úgy tervezték meg, hogy mind az új, mind a meglévő napelemek számára alkalmas legyen. Az Emaldo Power Store lehetővé teszi a háztulajdonosoknak és a vállalkozásoknak, hogy maximalizálják a napenergia előnyeit, spóroljanak az energiaköltségeken, és passzívan jövedelmet szerezzenek. Mint Steffen Bjerregaard, a vállalat vezérigazgatója kiemelte: az Emaldo Power Store-ral mérföldkövet akarnak elérni a piacon. „Hihetetlenül büszkék vagyunk elkötelezett európai csapatunkra és koppenhágai fejlesztőcsapatunkra, amely keményen dolgozik azon, hogy ezeket a fejlesztéseket életre keltsük” – nyilatkozta. Az Emaldo Power Store-hoz több fő elem is tartozik, ezek közül az egyik legfontosabb a 10,8 kW-os inverter, illetve a bővíthető akkumulátorszekrény. A rendszer képes eltárolni a maga által termelt energiát, emellett opcionális tartalékáram-ellátást biztosít a kritikus berendezések számára.

Az MI alapú megoldásnak köszönhetően automatikusan a legalacsonyabb árakon vásárol áramot, és ezt az olcsó áramot használja fel a csúcsidőszakokban, ami segíti a felhasználókat a megtakarításban. Az Emaldo rendszer emellett kiegyensúlyozza az elektromos hálózatot, és passzívan jövedelmet termel, a havi kifizetéseket pedig közvetlenül a fogyasztónak juttatja el, de a telepítők is részesülnek a telepítéseikből származó összes hálózati kiegyenlítési bevétel egy százalékából.

A termék nagy előnye, hogy könnyen, utólagosan is beszerelhető a meglévő napelemekhez. A rendszer Bluetooth- és 4G-kapcsolattal rendelkezik a zökkenőmentes vezeték nélküli integráció érdekében, az Android- és iOS-appnak köszönhetően pedig valós időben követhető nyomon az áramtermelés és fogyasztás. A termék bővítési lehetőséget is kínál: nagyobb energiaigényűek számára az Emaldo akkumulátorszekrény lehetővé teszi az 25,6 kWh-ra, sőt több szekrény egymáshoz kapcsolásával az akár 143,36 kWh-ra való bővítést.

A telepítők az Emaldo Power Suite-hoz is hozzáférhetnek, ez egy átfogó online platform, amely egyszerűsíti a telepítési folyamatot, termékképzést biztosít, és folyamatos támogatást nyújt. A dedikált Emaldo telepítői alkalmazás minden eddiginél egyszerűbbé teszi az üzembe helyezést és a telepítések kezelését.

 

Advertisement

 

Kép forrása: emaldo.com

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!