Kapcsolatfelvétel

Design

A bőrünkön lesz az érintőképernyő

Létrehozva:

|

Cicret Bracelet néven futurisztikus kütyüre gyűjtenek az internetezők (eddig 14 százalékon áll a projekt): egy karkötőbe nagyon apró projektort és nyolc érzékelőt szerelnének, ami a felhasználó karjára mutatna. Az eredmény: egy testre vetített kijelző. 

A közelségérzékelők érzékelik, hol van a felhasználó ujja vagy ujjai, és így tudnak kapcsolatba lépni a kivetített képpel, amely egy androidos eszköz felülete lehet. A Cicret Braceletbe raktak még rezgő modult, ledet az értesítésekhez. Wifivel, bluetooth-tal és microUSB-vel tud kapcsolatot teremteni a külvilággal. 16 és 32 gigabájtos változatokban lesz majd kapható.

Az ígéretek szerint a felhasználók emaileket küldhetnek és fogadhatnak majd, játékokat is játszhatnak. Össze lehet majd párosítani az okosteleofnokkal, de a hangfunkciókat érthető módon nem tudja lekezelni. Az alapító Guillaume Pommier szerint egy éven belül kapható lehet, 400 dolláros (100 ezer forintos) áron. Felméréseik szerint simán fizetnek majd érte ennyit az emberek.

forrás: index.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák