Kapcsolatfelvétel

Otthon

Az IKEA új asztala feltölti a mobilt

Létrehozva:

|

Vezeték nélküli töltést szerel okosbútoraiba a világ legismertebb bútorgyártója. Áprilistól vezeték nélküli töltésre képes bútorokat is árusítani fog az IKEA. A vállalat termékei Wireless Power Consortium (WPC) nevű iparági szövetség Qi nevű vezeték nélküli töltési megoldását támogatja majd.

A lámpa és az asztal is töltő lesz
A Qi-t jelenleg több mint nyolcvanfajta okostelefon használja, többek közt a HTC, az LG és a Samsung készülékei. Az Apple iPhone-jai egyelőre semmilyen vezeték nélküli töltési technológiát nem támogat, legfeljebb külső fejlesztésű tokokkal lehet ilyesmit használni vele. Az IKEA asztali lámpákba, éjjeliszekrénybe és íróasztalba építi be a vezeték nélküli töltési megoldást. Ha a bútorok megfelelő – pluszjellel megjelölt – részeire helyezik az okostelefont vagy táblagépet, azok akkumulátorát tölteni kezdi a bútort.

Vége a kábelrengetegnek
A tervek szerint külön töltőegységet is árulni fog az IKEA, ami univerzálisan alkalmazható lesz – írja a Verge. A cég azt ígéri, hogy a megoldással megszabadulhatunk az asztalon kígyózó kábelrengetegtől: a vezeték nélküli töltők drótját ugyanis a bútorokon belül, illetve a lámpák esetében is rejtve vezetik végig.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!