Kapcsolatfelvétel

Design

Bicikliláncra alapított magyar startup

Létrehozva:

|

Még egy napig lehet támogatni a Kickstarteren egy biciklilánc-újrahasznosításra épülő kis magyar a vállalkozást. Az M55 luxus e-bike egykori főkommunikátora újabb biciklis témájú fejlesztésbe kezdett.

A TIK, azaz a lapos kulcs a zsebből zavaróan kidudorodó kulcscsomó problematikáját oldaná meg. A láncszemekre fűzött kulcsok zsebbe vagy akár tárcába is simán becsúsztathatóak, ajtónyitásnál még könnyebben használhatóak, és összességében még könnyebbek is, mint karikán lógó csomóban. „Az egész ott kezdődött, hogy iszonyúan zavart az ormótlan kulcscsomó a zsebemben, ezért elkezdtem megoldást keresni. Pár iteráció után megszületett a TIK, aminél mint kiderült nincs vékonyabb és könnyebb megoldás a piacon. Gondoltam, teszek egy próbát, és feldobom Kickstarterre” – mondta Farkas Dániel. Farkas máris továbbfejlesztette saját ötletét. Ha meglesz a támogatás, lehet kombinálni a láncok színezését, vagy akár lánckerékkel együtt is mutatós pakkot alkothatnak a fejektől megfosztott kulcsnyelvek.

forrás: Kerekagy blog

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák