Kapcsolatfelvétel

Otthon

Ilyen szuper lakóhajót sem látott még

Létrehozva:

|

Londonban eladó egy 1890-ben teheruszálynak épített lakóhajó, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környékre.

Londonban eladó egy három szobás lakóhajó – írja a Wall Street Journal, mely képeket is közölt az ingatlanról. A Babushka névre hallgató hajót teheruszálynak építették 1890-ben Hollandiában, a hajó két világháborút is kiszolgált.

A hajót először 20 éve újították fel, amikor jelenlegi tulajdonosa megvásárolta és lakóhajóvá alakította. Legutóbb egy éve esett át felújításon, ekkor úgy renoválták a hajót, hogy a lehető legtöbb természetes fény be tudjon jutni a hajótestbe, emellett modern berendezésekkel is felszerelték.

A majdnem 140 négyzetméteres hajóban a nappaliból és az étkezőből minden oldalt el lehet látni, a hajóban emellett három hálószoba és egy vendégszoba is látható. A lakóhajóban három fürdőszoba található, a deck pedig ideális a nyári hónapokra. A lakóhajó vételére 1,3 millió font, plusz évente még ki kell fizetni 20700 fontot horgonyzási díjként.

forrás: hvg.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!