Kapcsolatfelvétel

Otthon

Íme, az intelligens légkondi

Létrehozva:

|

Az Aros nevet kapta az a közös fejlesztésű légkondicionáló berendezés, amelyet a közelmúltban a Quirky és General Electric vitt piacra. Ez a gyártmány afféle előrejelzése annak a folyamatnak, amely már korántsem a távoli jövőt vetíti előre.

Azt a tendenciát,  miszerint nem sokat várat magára azaz idő, amikor egy háztartási gép magától értetődően internetes kapcsolattal működtethető. Bizonyság erre ez a világhálon megtekinthető, sőt előrendelés útján meg is vásárolható 2,3 kWh teljesítményű vadonatúj termék. Mi adja az újdonságát ennek a légkondinak? Egyik érdekessége, hogy bárhonnan vezérelhető egy okostelefonos alkalmazás segítségével.
Továbbá azt is tudja a ki- és bekapcsolások időtartama alapján, hogy az adott napon, adott napszakban, melyik helyiség,  miként van igénybe véve, és ott általában milyen meleg szokott lenni az évszaktól függően. Intelligens módon, fokozatosan elsajátítja, mikor ajánlatos a szobát hűteni és mikor nincs erre szükség. A berendezésen úgymond egy havi költségkeret  is beállítható és ebben a “mozgástérben” a készülék automatikusan megkeresi az ideális kompromisszumot a beállított költséglimit és az elvárt hőmérséklettartomány között. Tulajdonképpen önmagát tanítja, képzi a háztartási gép, amelynek következményeként  a jelenlegi megoldásokénál a lakások hőmérsékletének szinten tartása rendkívül precíz módon elérhető és energiatakarékos, komfortos otthonok teremthetők.
A két cég  e projekt  tervezése és kivitelezése során remekül együtt működött. Profiljuknak megfelelően jól kiegészítették egymást. A Quirky, a közösségi fejlesztésekre specializálódott gyárként az “okos” megoldásokat adta, nyolcvan esztendős múltjával a General Electric pedig gyártási tapasztalatát tette hozzá az új légkondicionáló berendezések elkészítéséhez. A két cég régen kötött már “házasságot”, ebből adódóan nem ez az első közös “gyermekük”. Együttes fejlesztésben készült el többek között az okos tojástartójuk is. A GE különösen épít erre a sikeres együttműködésre.

 

 

A tervek szerint ugyanis, a következő öt évben a Quirkyvel közösen mintegy 30 okos termék kifejlesztését, piacra vezetését irányozták elő. ( A GE számára nyilvánvalóan a termékek gyártása  során megszerzett tudás az elsődleges, ebből az ismeretanygból kívánnak profitálni hosszútávon a saját termékeik fejlesztésében. Egyelőre nem ismert az Aros bővebb specifikációja, de aligha vonható kétségbe, hogy a termék nem inverteres. (Megérne egy összehasonlítást , hogy egy inverteres készülékhez képest, milyen kondiciókkal bír, hatékonyabb-e ez az önfelismerő- és tanululó légondi.) Erre enged következtetni az a körülmény, hogy a gyártmány már előrendelhető az Amazonon, méghozzá meglepő áron: háromszáz dollárért kínálják.
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Otthoni munkavégzés közben is fenntarthatóan és környezetbarát módon

Akár a munkahelyünkön, akár otthonról végezzük munkánkat, elengedhetetlen, hogy szem előtt tartsuk a fenntarthatóság és környezetvédelem alapvető szempontjait, hiszen ez nemcsak egyéni életminőségünket javítja, hanem globális szinten is pozitív hatással van környezetünkre.

Létrehozva:

|

Szerző:

Energiahatékonyság otthonról is

Önmagában azzal, hogy otthonról dolgozunk a munkahelyünkre történő napi ingázás helyett már sokat teszünk környezetünkért, hiszen a kevesebb közlekedés kisebb üzemanyag-felhasználást és ezzel alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményez, valamint közvetetten hozzájárul a levegőminőség javulásához is.

Otthoni irodánkban is fordítsunk figyelmet az energiahatékonyságra, hiszen már néhány egyszerű lépéssel jelentős mértékben tudjuk csökkenteni energiafogyasztásunkat. Elektromos eszközeinket kezeljük tudatosan, amennyiben nem használjuk, kapcsoljuk ki a nyomtatót, számítógépet és egyéb készülékeket. Érdemes beállítani energiahatékony, alvó vagy készenléti üzemmódot is, amikor rövid időre nem használjuk elektromos berendezéseinket. A hőmérsékletet is tudjuk okosan szabályozni otthonunkban, építsünk ki energiahatékony fűtési-hűtési rendszereket, és igyekezzünk kihasználni a természetes hőforrásokat, például a napfényt és a természetes szellőzést.

Ha szeretnénk élni az otthoni munkavégzésből adódó előnyökkel, jelenlegi pozíciónk azonban kevés lehetőséget kínál erre, akkor érdemes folyamatosan nyitva tartanunk a szemünk egyéb lehetőségek iránt. A Profession oldalán akár településekre szűrve is böngészhetünk, ha például Szegeden szeretnénk munkát találni.

Advertisement

Takarékosság mindenekelőtt

Akár irodai, akár otthoni munkavégzésünkhöz kulcsfontosságú a megfelelő világítás. Használjunk otthon is energiatakarékos izzókat vagy LED lámpákat. Próbáljuk kihasználni a természetes fényt is napközben, otthoni munkakörnyezetünk kialakításánál legyen ez az egyik legfontosabb szempont. Egy olyan egyszerű lépés, mint az ablakok tisztántartása szintén hozzájárulhat, hogy minél több napfény juthasson be az otthoni irodaként szolgáló helyiségbe.

A papírfelhasználásunk csökkentésével, a hulladék tudatos kezelésével és szelektív gyűjtésével, valamint az újrahasznosított anyagból készült irodai eszközök választásával szintén hozzájárulunk a fenntarthatóbb és környezetbarát munkahely kialakításához, akár otthonunkban is. Vásároljunk tartós és minőségi termékeket, ezáltal is csökkenthetjük a tevékenységünk során keletkezett hulladék mennyiségét. Kerüljük a felesleges csomagolóanyagokat, válasszunk csomagolásmentes megoldásokat, amiből csak lehet.

Folyamatosan tájékozódjunk a szakterületünkön elérhető álláslehetőségekről, hiszen így tisztában lehetünk azzal, jelenlegi beosztásunknál számíthatunk-e máshol jobbra, számunkra kedvezőbbre. De nemcsak szakterületünkre, hanem lakóhelyünkre szűkítve is érdemes felmérni az egyéb lehetőségeket, például a Szentesen elérhető állásokat.

Apró változások, tudatos döntések

Advertisement

A fent felsorolt lépések talán evidensnek tűnhetnek, ha megvizsgáljuk azonban szűkebb környezetünket, biztosan találunk még lehetőséget arra, hogyan tegyük otthonunkat is minél inkább fenntarthatóvá és környezetbaráttá. Az apró változtatások is számítanak, és tudatos döntéseinkkel jelentős hatást tudunk gyakorolni környezeti lábnyomunkra.

 

 

 

Partner hír

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!