Kapcsolatfelvétel

Design

Olga Ziemska organikus szobrai

Létrehozva:

|

Számos művész készít szobrokat szerves anyagokból, de kevés közülük olyan lenyűgöző, mint Olga Ziemska alkotásai.

A lengyel származású, parmai születésű, jelenleg az amerikai Ohio állambeli Columbusban élő művésznő olyan természetes anyagokat használ, mint fűzfavesszők vagy nyírfatönkök, agyaggal és gipsszel csodálatos installációkat hoz létre, hogy bemutassa az emberiség és a természet világa közötti kölcsönhatást. Mint Ziemska web-oldalán írja, számára a művészet eszköz a világ jobb megértéséhez. A Mozgó nyugalom című szobrához, amely az egyik leghatásosabb, Ziemska csak fűzfavesszőket és drótot használ egy női alak megjelenítéséhez, miközben a háttérben faágak hullámoznak. Más munkáiban, mint például a Hallgass-ban, vagy a Hogyan tanultam meg hallgatni-ban emberi féregnyúlványt ad természetben talált anyagokhoz, gipszkezeket helyez el sudár nyírfatörzsekre, és anyagfület ragaszt egy kagylóhéjba. „A művészet lehetővé teszi számunkra, hogy kérdéseket tegyünk fel értékekről, erkölcsről, filozófiáról, vallásról, tudományról, és önmagukról” – vallja Ziemska. A művésznő, aki a Columbus College of Art and Design-ben szerzett 2000-ben diplomát, jelenleg egy nagy szabadtéri szobron dolgozik, amelyet a Columbus State Community College-ben mutatnak be 2012 őszén.

forrás: AiolusNews/Energiacentrum.com

 

 

 

Advertisement

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák