Kapcsolatfelvétel

Design

Olga Ziemska organikus szobrai

Létrehozva:

|

Számos művész készít szobrokat szerves anyagokból, de kevés közülük olyan lenyűgöző, mint Olga Ziemska alkotásai.

A lengyel származású, parmai születésű, jelenleg az amerikai Ohio állambeli Columbusban élő művésznő olyan természetes anyagokat használ, mint fűzfavesszők vagy nyírfatönkök, agyaggal és gipsszel csodálatos installációkat hoz létre, hogy bemutassa az emberiség és a természet világa közötti kölcsönhatást. Mint Ziemska web-oldalán írja, számára a művészet eszköz a világ jobb megértéséhez. A Mozgó nyugalom című szobrához, amely az egyik leghatásosabb, Ziemska csak fűzfavesszőket és drótot használ egy női alak megjelenítéséhez, miközben a háttérben faágak hullámoznak. Más munkáiban, mint például a Hallgass-ban, vagy a Hogyan tanultam meg hallgatni-ban emberi féregnyúlványt ad természetben talált anyagokhoz, gipszkezeket helyez el sudár nyírfatörzsekre, és anyagfület ragaszt egy kagylóhéjba. „A művészet lehetővé teszi számunkra, hogy kérdéseket tegyünk fel értékekről, erkölcsről, filozófiáról, vallásról, tudományról, és önmagukról” – vallja Ziemska. A művésznő, aki a Columbus College of Art and Design-ben szerzett 2000-ben diplomát, jelenleg egy nagy szabadtéri szobron dolgozik, amelyet a Columbus State Community College-ben mutatnak be 2012 őszén.

forrás: AiolusNews/Energiacentrum.com

 

 

 

Advertisement

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!