Kapcsolatfelvétel

Design

Repülő autóval találkozhat Bécsben

Létrehozva:

|

A bécsi Pioneers Festival felrázza a startup-világot

Október végén újra megrendezik Bécsben Európa egyik legrangosabb startup-fesztiválját, melynek keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először két külföldi startupot is díjazni fog. Fejlesztésekben és sikersztorikban nem lesz hiány, ráadásul a fesztiválon debütál a szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 is.

„Egy esemény, ahol a kutatás és a tudomány találkozik a vállalkozókedvvel“ – ezzel a mottóval rendezik meg 2014. október 29-30. között a Pioneers Festivalt Bécsben. A rendezvény startup vállalkozások valamint befektetők és gazdasági szakemberek találkozási pontja. A jövő innovatív technológiáit bemutató projektek, világhírű előadók, fiatal sikertörténetek és remek kapcsolatépítési lehetőségek várják a résztvevőket.

A fesztivál húzónevei közé tartozik a Moon Express elnöke, Andy Aldrin, aki október 30-án a magán űrhajózás jövőjéről tart előadást, vagy Austen Heinz a Cambrian Genomicstől, aki az emberi DNA lézeres nyomtatásán dolgozik. Rögtön az első napon bemutatkozik még Danielle Fong is, aki 20 évesen már a Lightsail Energy nevű zöld vállalkozás társalapítója volt, sűrített levegős rendszereket fejleszt, és az időszakos erőforrások (szél- és napenergia) általános elterjesztését tűzte ki célul. A fesztiválon debütáló szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 a személyszállítás új korszakába kalauzolja a látogatókat. Štefan Klein és Juraj Vaculík a prototípus mellett a sikeres tesztrepülések felvételeit is magukkal viszik Bécsbe.

 

Advertisement

A fiatal sikertörténetek bemutatása mellett a rendezvény keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először jutalmaz két külföldi startupot is a „Welcome Package” csomaggal. A cégalapítások ösztönzésére kialakított díj útiköltséget, szállást, közösségi irodahelyet és tanácsadást tartalmaz 7.500 euró értékben, az osztrák fővárosban.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!