Kapcsolatfelvétel

Design

Repülő autóval találkozhat Bécsben

Létrehozva:

|

A bécsi Pioneers Festival felrázza a startup-világot

Október végén újra megrendezik Bécsben Európa egyik legrangosabb startup-fesztiválját, melynek keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először két külföldi startupot is díjazni fog. Fejlesztésekben és sikersztorikban nem lesz hiány, ráadásul a fesztiválon debütál a szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 is.

„Egy esemény, ahol a kutatás és a tudomány találkozik a vállalkozókedvvel“ – ezzel a mottóval rendezik meg 2014. október 29-30. között a Pioneers Festivalt Bécsben. A rendezvény startup vállalkozások valamint befektetők és gazdasági szakemberek találkozási pontja. A jövő innovatív technológiáit bemutató projektek, világhírű előadók, fiatal sikertörténetek és remek kapcsolatépítési lehetőségek várják a résztvevőket.

A fesztivál húzónevei közé tartozik a Moon Express elnöke, Andy Aldrin, aki október 30-án a magán űrhajózás jövőjéről tart előadást, vagy Austen Heinz a Cambrian Genomicstől, aki az emberi DNA lézeres nyomtatásán dolgozik. Rögtön az első napon bemutatkozik még Danielle Fong is, aki 20 évesen már a Lightsail Energy nevű zöld vállalkozás társalapítója volt, sűrített levegős rendszereket fejleszt, és az időszakos erőforrások (szél- és napenergia) általános elterjesztését tűzte ki célul. A fesztiválon debütáló szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 a személyszállítás új korszakába kalauzolja a látogatókat. Štefan Klein és Juraj Vaculík a prototípus mellett a sikeres tesztrepülések felvételeit is magukkal viszik Bécsbe.

 

Advertisement

A fiatal sikertörténetek bemutatása mellett a rendezvény keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először jutalmaz két külföldi startupot is a „Welcome Package” csomaggal. A cégalapítások ösztönzésére kialakított díj útiköltséget, szállást, közösségi irodahelyet és tanácsadást tartalmaz 7.500 euró értékben, az osztrák fővárosban.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák